Salgın nedeniyle nisan ayında tarihinin en düşük seviyelerini gören ekonomik güven endeksi verileri, 'V' şeklindeki toparlanmasını ağustos ayında da sürdürdü. Nisan ayında 51,3 ile tarihi dibini gören ekonomik güven endeksi, üst üste dördüncü ayında da yükselişini sürdürdü ve ağustosta 85,9 seviyesine yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ekonomik güven endeksi temmuz ayında 82,2 iken, ağustos ayında yüzde 4,4 oranında artarak 85,9 değerine yükseldi.

Ekonomik güven endeksi temmuz ayında 82,2 iken, ağustos ayında yüzde 4,4 oranında artarak 85,9 değerine yükseldi. Ekonomik güven  endeksindeki artış, reel kesim (imalat sanayi), hizmet ve perakende  ticaret sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomik güven endeksi verilerinin açıklanmasının ardından Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Battık, bittik" lobisi yine üzülecek. Ekonomik Güven Endeksi temmuz ayında 82,2 iken, ağustos ayında yüzde 4,4 oranında artarak 85,9 oldu. Durmak yok. Yola devam!" açıklamasında bulundu.