CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşinin 'beş maaş' aldıklarını ifade etmiş, Altun ise bu iddiaları yalanlamıştı.

THY'nin 1 Ocak-31 Aralık dönemine ilişkin yönetim kurulu faaliyet raporunun 'Mali Haklar' bölümünde Fatmanur Altun'un da aralarında bulunduğu icra ve yönetim kurulu üyelerine ödeme yapıldığı ifade edildi. Raporda söz konusu üyelere huzur hakkı yerine ikramiye adı altında 25 milyon 224 bin 200 TL ödeme yapıldığı belirtildi.

Altun, eşi Fatmanur Altun'un maaşı hakkında yaptığı açıklamada, "Eşim de sadece Marmara Üniversitesi'nden ücret alıyor. THY Yönetim Kurulu Üyeliği'nden herhangi bir ücret almıyor. Bunu aylar önce ilan etti ama yine devam ettiler yalana. Şahsıma ve aileme karşı yürütülen ve neredeyse her ay yeni yalanlarla hortlatılan itibarsızlaştırma kampanyası bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Biz bu yola, bu davaya baş koyduk. Bu yalanlar kanımıza dokunsa da bizi kamçılıyor" ifadelerini kullandı.

Raporda ücretlendirmeye yönelik madde şöyle:

"İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelerine net ücret üzerinden ödeme yapılmaktadır. İkramiye ödenmekte ancak huzur hakkı verilmemektedir. Ayrıca her üç ayda bir aylık net ücretleri tutarında brüt ikramiye ödenmektedir. 2019 yılında Ortaklığımız, THY Teknik A.Ş. ve THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarına ödenen ücret ve ikramiye dâhil tüm maddi menfaatlerin toplamı 25.224.200 TL olarak gerçekleşmiştir."

Fahrettin Altun, evine beş maaş girdiği iddialarını yalanlarken 1 maaş ve bir ‘huzur hakkı’ aldığını doğruladı, ancak huzur hakkına ‘dokunmadığını’ ileri sürerek onu hayır işlerine harcadığını savundu.

Altun’un Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla 18 bin liralık huzur hakkının yanı sıra çeşitli sosyal imkanlar, makam aracı ve gelir vergisi ödeme hakkı elde ettiği ortaya çıkmıştı.

Pelikancı Sabah yazarı Hilal Kaplan, Twitter hesabından Fahrettin Altun'un iznini alarak ona ait bir mesajı paylaştı.

Kaplan'ın paylaştığı o mesajda Altun, tek maaş aldığını söyleyerek, 2 yıldır Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığı hakka hiç dokunmadan 'hayır işlerine aktardığını' öne sürdü.

Altun ayrıca, Manas Üniversitesi'nde mütevelli heyet başkanlığı yaptığını buradan ücret almadığını söyledi ve eşinin sadece öğretim üyesi olduğu Marmara Üniversitesi'nden ücret aldığını iddia etti.

Altun, eşinin THY yönetim kurulu üyeliğinden herhangi bir ücret almadığını da öne sürdü. Yasal hakları sonuna kadar kullandıklarını belirten Altun, "Bu yalanlar kanımıza dokunsa da bizi kamçılıyor" ifadelerini kullandı. 

Fahrettin Altun'un Pelikancı Hilal Kaplan tarafından yayınlanan mesajı şu şekilde: