TBMM Genel Kurulu’nda, devam eden 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin maddelerine ilişkin görüşmelerde konuşma yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Sağlık çalışanları için meslek hastalığı düzenlemesine ihtiyaç yok. Vazife malulü diye bir durum var. İki doktorumuz ilan edildi. Başvuru halinde illiyet bağı varsa malul ilan ediliyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Zümrüt'ün sağlık emekçileri için meslek hastalığı düzenlemesine ihtiyaç olmadığını söylediği açıklamaları sosyal medya da büyük yankı uyandırdı. Pandemi süreci boyunca hayatlarını ortaya koyarak verdikleri mücadele ile koronavirüs savaşında en ön safta yer alan sağlık emekçileri Bakan Selçuk'un bu açıklamalarına  #ZehraZümrütSelçukİstifa etiketiyle tepki gösterdi.

Her gün en az bir sağlık emekçisinin hayatını kaybettiği, yüzlerce sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığı şu dönemde Bakan Selçuk'un açıklamalarına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Sağlık emekçilerinin en meşru talebi olan "Covid-19 meslek hastalığı sayılsın" çağrısı Türk Tabipleri Birliği'nin, diğer sağlık örgütlerinin ve sağlık emekçilerinin her açıklamasında vurgulanıyor, gerekliliği anlatılıyor.

Konuya ilişkin Meclis gündeminde olan önergenin onaylanması beklenirken Bakan Selçuk'un bu açıklamaları kafaları da karıştırdı.