İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Merkez Bankası’nın son faiz indirimi kararıyla Türkiye'nin dış borç stokunun 270 milyar lira ve kısa vadeli borcun da 101,2 milyar lira arttığını söyledi.

Buna gerekçe olarak da AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın keyfi kararları olduğunu savunan Akşener, "Bu artışların sorumlusu, Merkez Bankası Başkanı değildir. Çünkü kendisi, aynı çöp öğütür gibi, bürokrat öğüten bu sistemin, son kullanma tarihi yaklaşan bir bürokratından fazlası değildir. Bu maliyetlerin esas sorumlusu; Türk Devleti’ni, ucube bir sisteme hapseden, Türkiye Ekonomisi’ni, akıl dışı teorilerine kurban eden, Ve her olaydan, elini yıkayıp çıkmasıyla bilinen Sayın Erdoğan’ın, ta kendisidir" dedi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Akşener, Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nu görevden alacağını iddia ederek şunlar söyledi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu olaydan da, elini yıkayıp çıkmak için, Merkez Bankası Başkanı’nı, yakın zamanda harcayacaktır. O nedenle, buradan Sayın Başkan’a, sonradan açıkta kalmaması için, şimdiden iş aramaya başlamasını tavsiye ediyorum.

KÜRSÜYE KEBAPÇI DAVET ETTİ
Konuşmasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'bölücü kebapçılar' açıklamasına tepki gösteren Meral Akşener, partisinin grup toplantısında kürsüyü kebapçı esnafı İbrahim Çetinkaya'ya bıraktı. Akşener'in, "Daha geçen hafta, barınamayan öğrencilerimiz terörist ilan edildi. Dün itibariyle de, kebapçılar terörist oldu. İşte o nedenle, bu hafta, Milletin Kürsüsü’nde, hem kebapçı, hem de aspavacı bir kardeşimizi misafir ediyoruz. İbrahim Çetinkaya aramızda. Bu vesileyle, tüm kebapçı kardeşlerimize, aramıza hoş geldiniz demek istiyorum. Buyrun İbrahim Bey, söz de kürsü de senindir" diyerek kürsüye davet ettiği Çetinkaya, "Biz Halil İbrahim sofralarını kuranlarız. Bizden terörist çıkmaz, bölücü çıkmaz" dedi. Çetinkaya ayrıca salgın döneminde yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, "Siyaset bize destek olmalı, bölücü ilan etmemeli" dedi. 

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada "Vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır" ifadelerini kullanmıştı.