Toplumsal Medya

Günlerdir sosyal medyada ve mesajlaşma gruplarında bir yeni kabine listesi dolaştırılıyor. Bu liste Saray'dan gelmediyse zaten iddianın ötesine geçemiyor, yok değilse de uygun zemin hazırlanıyor. Tüm basın organlarının da katılımıyla bir borsa oluşturulmuş oldu: yeni kabine borsası.

Odatv yazarı Hürrem Elmasçı, 'VIP Söylentiler' isimli köşesinde acayip VIP söylentiler paylaştı ve 22 Mart Pazartesi günü yapılacak kabinede kapsamlı bir değişikliğe gidileceğini öne sürdü. Elmasçı'nın kaynağı o dolaştırılan liste. Onlarca yayın, bunu 'özel haber' olarak manşetlerine taşımıştı. Odatv'de ise bu görev belli ki Hürrem Elmasçı'ya kalmış. Hürrem Elmasçı, belki de zaten daha öncesinde yazılıp çizildiğinden köşe yazısına "Yer yerinden oynayacak" gibi allı pullu bir başlık tercih etmiş. Ne diyor, birlikte bakalım:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görevlerinden alınacak.

Biz de toplumsal olarak bu listeyi 'Sağır Sultan'a doğrulattık...

Elmasçı yine listeden gidiyor... O listede Süleyman Soylu için "Cumhurbaşkanı Yardımcısı" yazıyordu. Odatv yazarının iddiasını kuvvetlendirmesi lazım ya hani, o da bu kısımları 'sos' olarak yazısında kullanıvermiş:

(...) Sıkı durun!

Dört, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu…

Evet şekerim Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı’ndan alınacak ve fakat bir üst makama çıkartılacak!

Öyle ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan Süleyman Soylu’yu yardımcısı yapmaya karar verdi...

Amma… Bu aslında “yukarı” çıkarılarak “etkisiz” hale getirmek diye yorumlanacak tabii ki…

Bakalım pazartesi neler olacak, gelişmeleri yazarım…