Toplumsal Haber Merkezi

AKP'den ayrılarak Gelecek Partisi'ne geçen ve Gelecek Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı olan Ayhan Sefer Üstün'ün Sakarya'daki evine, silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırı sırasında, Üstün'ün ailesi ile birlikte Ankara'da olduğu ifade edildi.

Saldırıyı düzenleyen zanlının ise gözaltında olduğu belirtilirken, parti yönetiminin birazdan yazılı açıklama yapacağı duyuruldu.

İLK AÇIKLAMA PARTİ SÖZCÜSÜNDEN
Saldırıyla ilgili ilk açıklama Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan'dan geldi. Saldırgan S.A.'nın daha önce de benzer olaylara karıştığını ve çete suçlarından sabıkalı olduğunu belirten Özcan, "Saldırganın aynı zamanda kendisini ihbar ettiği de anlaşılmıştır" ifadelelerini kullandı.

Serkan Özcan'ın açıklaması şöyle:

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcımız ve Sakarya eski milletvekilimiz Sn. Ayhan Sefer Üstün’ün, Adapazarı’ndaki evine saat 11:30 sularında “silahlı saldırı” düzenlenmiştir. Kendini S.A. olarak tanıtan saldırgan, emniyet kayıtlarına göre geçmişte benzer olaylara karışmış çete suçlarından sabıkası olan ve intihara meyilli bir şahıstır. Saldırı Sn.Üstün’ün komşuları tarafından ihbar edilmiş bunun üzerine olay yerine gelen güvenlik birimlerimiz şahsı gözaltına almıştır. Saldırganın aynı zamanda kendisini ihbar ettiği de anlaşılmıştır. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.