Toplumsal Haber Merkezi

Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi acil servisinde doktora oksijen tüpüyle saldıran zanlı ve yanındaki kişi hakkında yeniden gözaltı kararı verildi. Saldırıya uğrayan hekim, saldırganın salıverilmesi gibi skandal bir kararı "Benim yaşadığım şok, adli muayenem, pansumanım, ifade vermem şahsın gözaltı süresinden uzun tuttu... Şimdi bu adam dışarıda" ifadeleriyle özetlemişti.

Saldırıya uğrayan doktor Esra Ersöz Genç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek, “Sağlıkta Şiddet Yasası çıktı diyorlar, ben kendimi güvende hissetmiyorum. Bir dahaki nöbette ne olacak? Evime, aileme sağlam dönebilecek miyim bilmiyorum. Korkuyorum duyuyor musunuz beni” demişti. 

Genç'e saldıran ve ifadesinden sonra serbest bırakılan zanlı ve yanındaki bir kişi hakkında, görüntüler incelendikten sonra tekrar gözaltı kararı verildi.

Hasta yakınları üniversite hastanesinin Covid-19 servisini bastı, kadın hekimi linç etti

Doktor Genç'i oksijen tüpüyle kovalayan İ.A.'nın (35) polise verdiği ifade de ortaya çıktı. Babasının ölüm haberiyle sinir krizi geçirdiğini ve öfkesini kontrol edemediğini belirten İ.A., "Doktora fiziksel bir saldırım olmadı. Babamın öldüğü haberi üzerine sinir krizi geçirdim. Babamın ölüm nedeniyle ilgili bazı sorularımız oldu, bunun üzerine gerginlik yaşandı. Öfkeme mani olamadım. Doktora saldırım olmadı" dedi.