Toplumsal Haber Merkezi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 18 yıldır atıl duran Mamak Eserkent Sosyal Konutları’nı yenileterek yoksul yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü yurttaşlara aylık 100 liradan verilmesi için harekete geçti. 400 konut için “https://www.ankara.bel.tr” adresi üzerinden form doldurarak veya Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı bankosundan 15 Ocak tarihine kadar başvurulabilecek. Gelen talepler doğrultusunda konutlar kura yöntemiyle kiraya verilecek.

İç ve dış mekanları ile birlikte çevresi tamamen yenilenen ve 5 bloktan oluşan 400 adet 1+1 daire Büyükşehir Belediyesi tarafından kiraya verilecek. Kiraya verilecek konutlarda ikamet etmek isteyen yurttaşların aylık gelirinin 3 bin lirayı geçmemesi ve eşlerin üzerinde herhangi bir gayrimenkul olmaması şartı aranacak.

Başvuru sahiplerinden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak koşuluyla ikametgahlarının en az 6 ay öncesinden itibaren Ankara’da olduğunu belgelemesi istenecek. Başvuru formunu dolduran ya da bizzat başvuru yapanlar, kriterleri karşılayıp karşılamadıklarının değerlendirilmesinin ardından noter huzurunda yapılacak kura çekilişiyle evlerine taşınabilecek.