Ankara’nın Keçiören ilçesinde bir apartmanda doğalgaz kaynaklı olduğu iddia edilen patlama meydana geldi. Oluşan göçükten altı kişinin yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi. Yaralı çocuklardan birinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada “Çok sayıda kişi göçük altından çıkarıldı. Üç yaralı var, birinin durumu ağır gözüküyor. Şu an itfaiyeler çalışıyor altta başkası var mı diye. İnşallah daha fazla ölü veya yaralı yoktur” diye konuştu.

Altınok, enkazdan yaralı olarak kurtarılanların sayısının altıya ulaştığını ifade etti.

Öte yandan Anadolu Ajansı muhabiri, altı yaralıdan üçünün çocuk, birinin ise hamile kadın olduğunu aktardı.

MANSUR YAVAŞ'TAN İLK AÇIKLAMA
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yavaş, ''Keçiören ilçemizde bir binada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ankara İtfaiyesi ekiplerimiz bölgedeki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Sosyal hizmetler ekiplerimiz de mağdur vatandaşlarımıza yardım için bölgede çalışıyor'' ifadelerini kullandı. 

BAKAN KOCA: İKİSİ AĞIR ALTI YARALI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Ankara Keçiören’de bir apartmanda, kaynağı henüz bilinmeyen patlama sonucu meydana gelen göçükte ikisi ağır 6 kişi yaralanmıştır. Olay yerine 8 adet 112 ambulansı görevlendirilmiş olup yaralılar 112 ambulansları ile hastanelere nakledilmektedir. Ekiplerimizle takipteyiz'' diye yazdı.

BİR ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ
Patlamanın ardından bir çocuğun hayatını kaybettiğini açıklayan Bakan Koca, haberi şu ifadelerle duyurdu:

Ankara Keçiören’de bir binada yaşanan patlamada 2’si ağır 6 yaralımız olduğunu belirtmiştik. Ağır yaralı olanların ikisi de çocuk. Maalesef tüm çabalara rağmen yavrularımızdan birisi kurtarılamadı. Diğer yavrumuzun durumu ise hâlâ ciddiyetini koruyor. Başımız sağ olsun.