Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa kararı, Hürriyet gazetesi başta olmak üzere yandaş medya kuruluşlarında haber yapılmamıştı. 

Dikkat çekici bir suskunluk vakası daha yaşanıyor.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, 9 Kasım'da "On maddede Kamala Harris’i yazdım: Kurgulasan olmaz" başlığıyla yayımlanan yazısında Albayrak'ın istifasına değinmedi.

Hakan'ın 9 Kasım'dan bu yana yazı yayımlamadı.

BİLDİRİCİ: ONLAR ADINA UTANIYORUM
Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Hürriyet gazetesinin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın "10 Soruda İslamofobi" başlığıyla yayınlanan yazısına tepkisini tekrarlayıp Ertuğrul Özkök ve Ahmet Hakan'ı, “Gazetecilik açısından onlar adına utanıyorum” sözleriyle eleştirdi.

Kısa Dalga Podcast’te Kemal Göktaş’ın sorularını yanıtlayan Bildirici, Hürriyet gazetesine yönelik eleştirilerine devam etti. Bildirici, gazete yöneticileri tarafından verilen tepkiler için de “Bu tür metinler Cumhurbaşkanlıktan, bakanlıklardan geliyor ve aynen yayınlanıyor. Bu olayda tek ayak üstünde yakalandılar. O yüzden tepki gösteriyorlar” ifadelerini kullandı.

Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde, CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Hakan’ın "Dolar yükselince telaşlanıyorum, kur yükselince telaşlanıyorum, 'eyvah' diyorum her şey pahalanacak, ülkemizin ekonomisi kötüye gidecek. Endişelenmeli miyiz?” sorusuna, “Birincisi şunu sorayım size, dolarla mı maaş alıyorsunuz, dolar borcunuz mu var, dolarla bir işiniz var mı?” yanıtıyla gündem olmuştu.