CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdiğini öne sürmüştü. CHP’nin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Çakıcı’nın ifade verdiğini söylediği açıklamalarını değerlendirdi.

Cumhuriyet’ten Bilal Çelik’in haberine göre; Avukat Celal Çelik, Çakıcı’nın savcılığa verdiği ifadede “geri adım” attığını ifade etti. Çakıcı, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede tehdit ve “balta kazığı” gibi söylemlerini “devlet hesap sorar” anlamında kullandığını öne sürdü. Çakıcı’nın Bodrum Başsavcılığı’na ifade verdiğini belirten Çelik, “Onun iddiaları bizi bağlamaz. Kesin ve ağır bir ceza almasını sağlayacağız” dedi.

KILIÇDAROĞLU BİR ANDA 'SAYIN' OLDU
Twitter'da paylaştığı mektuptaki ifadelerin kendisine ait olduğunu belirten Çakıcı, daha önce sayısız hakaretler savunduğu Kılıçdaroğlu'ndan 'sayın CHP Genel Başkanı' olarak bahsetti. Kılıçdaroğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi tehdit ettiğini ileri süren ve bunun üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu savunan Çakıcı, "Açıklamamda şu cümleleri kulandım 'Dürzü' kelimesinin anlamı İsmailye mezhebinin bir alt kolu olan Cebel Dağı’nda yaşayan Halep bölgesinde yaşayan İslamiyet’in farklı bir kolu olan yani sosyal hayattaki inanıştaki genişlik kavramıdır; dürzü kelimesi. Evet doğrudur halk dilinde dürzüyü farklı anlama da çekebiliyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu’na ben p…vnk demedim. Mezhep anlamında bu kelimeyi kullandım ancak kendi o şekilde algılamış kişinin algıladığına ben ne diye bilirim ki" ifadelerini kullandı.

'KENDİSİNİ TEHDİT DEĞİL İKAZ ETTİM'
Verdiği ifadede Kılıçdaroğlu'nu tehdit değil sadece ikaz ettiğini belirten Çakıcı, "tehdit değil ikaz mahiyetiyle yine bu hakaretlerine devam edersen bakla odunuyla seni tanıştırım cümlesini kullandım. Ama amacım seni devlete şikayet ederim. Devletin yasalarıyla karşılaştırmaktır. Yani çok sert olan odun cümlesini kullandım adalet anlamında kullandım. Sert odun kırılmaz. Bu anlamda söyledim" dedi.

Çakıcı'nın ifadesi devamla şöyle:

Sonra bir daha bana hakaret etti. Bu hakaretin de kendisine bana bu düşmanlığın nedir? PKK ile DHKPC ile ilişki içindesin istersen beni onlara öldürt ben Allah’tan korkarım ihanet edersem devletimden korkarım. Sürekli beni gündeme getirmek kaydıyla Cumhur İttifakına Sayın Devlet Başkanımıza MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi sürekli yıpratmak istemektedir. Tek kullandıklar enstrüman da Alattin Çakıcı üzerinden bunu yapmaktadırlar. Devletimizin beka sorunu varken aylardan beri mecliste ve basın yayın organlarında hedef yanlılarının CHP lideri bunu gündeme getirmektedirler. Ömrünce devletimin yasaları hakkımda ne karar verdiyse daha evvelki davalarımda bile devletimin vereceği her türlü karara saygılıyım. Sayın savcılığımıza ve adalet bakanlığımıza saygılarımı arz ederim. Başka bir diyeceğim yoktur. Bütün söyleyeceklerim bundan ibarettir.