Yandaş Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü yazısında oyunu hangi kıstaslara göre vereceğini yazdı. Dilipak, yazısında "Siyasilerin cam evde oturması, şeffaf olması, hesap sorulabilir, denetime açık ve hesap verebilir olması gerekir. Kamu malı, yetim malı gibidir. Kolektif kul hakkı sözkonusudur" ifadesinde bulundu. Dilipak, yakın zamanda Erdoğan ve Fethullah Gülen'in fotoğrafını paylaşması ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Dilipak'ın yazısından öne çıkan satırlar şöyle: 

Cenaze ya da Cuma namazından çıkıp, lüks otellerin kıral dairesinde parti düzenleyenler gibi olmayalım! 

Ağuyu altın tas içre bala karıştırıp sunanların vay haline!. 

Siyaset velayet değil, vekalet müessesidir. Siyasilerin cam evde oturması, şeffaf olması, hesap sorulabilir, denetime açık ve hesap verebilir olması gerekir. Kamu malı, yetim malı gibidir. Kolektif kul hakkı sözkonusudur.

Adayları görmeden ne diyebilirim ki? 

“Bilmediğim bir konu”da kimseye de tavsiyede bulunamam. 

Bir gelin ya da damat tercihinde gösterdiğiniz ihtimamdan daha fazlası gerek bu konuda. Biri iki kişi ya da 2 aileyi ilgilendiriyor, öteki bir toplumu. Kızınızı gelin ya da oğlunuzu damat etmeyeceğiniz kişiye oy vermeyin derim.

Benim fırkam yok. Yani “Partizan” değilim. Bugünkü siyasi denklemde bir sivil toplum var, bir de siyasal toplum. Bunlar kadın-erkek gibi bir terazinin iki kefesi gibidir. Dengede tutulması gerekir. 

Sivil toplum adeta buharlaştı. 

Ben sivilim. Bütüne talibim. 

Bir ideolojinin amigosu da değilim. Allah’ın, Yaratıcımın benim için seçtiği dinden ötesi yok. 

Sözü dinler doğrusuna tabi olurum. Adama bakar o ölçülere göre karar veririm. 

Eğer her tek kişi mükemmelse, inanç, ilke ve ideallerinde de mükemmel ve ötekilerinden üstünse her alanda onları seçebilirim. 

Akli planda benim gibi düşünmese de, akrabalık bağlarım olmasa da. 

Benimle birçok alanda beraberliğim de olsa, temel ilkelerde zaafı olanları tercih etmeyeceğim. 

Ben oy kullanırken aynı zamanda Pandeminin, aşının, PCR’nin maskenin, 5G’nin, Starlink’in, NeuraLink’in, GlobalReset’in, TransHumanizm’in, İstanbul sözleşmesinin, Lanzoretenin, iklim komplosunun, LGBT’ye pozitif ayırımcılık uygulayanların, fuhşiyatı normal görenlerin yanında olamam. 

 Haksızlıklar karşısında susamam, yoksa dilsiz Şeytan olurum!