Toplumsal Haber Merkezi

Çin'de geliştirilen koronavirüs aşısı, Türkiye'ye getirildi. Sinovac adlı firma tarafından geliştirilen CoronaVac adlı aşının yapılış takvimi Bakan Koca tarafından açıklanacak.

Koca bu akşam saat 19.00'da açıklamada bulunacak.

YAKLAŞIK BİR AYDIR UYGULANIYOR
Aralık ayının ilk günlerinde, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir "Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile" şeklinde bir açıklama yapmış ve bu iddia gündeme bomba gibi düşmüştü. CHP’li Emir’in iddiasına yanıt veren Sağlık Bakanı Koca, "İncelemeden geçmemiş olan aşıları kimselerin yaptırmasını da istemiyoruz. Şu dönemde gönüllü olanlara yapılabiliyor. Türkiye’de bizim bakanlık olarak izin verdiğimiz herhangi bir aşı söz konusu değil" ifadelerini kullanmıştı.

'BU BİR İTİRAFTIR'
Bu yanıt üzerine CHP'li Emir, Koca'nın sözlerinin itiraf neteliğinde olduğunu belirtmişti ve "Aşının el altından VIP şahıslara yapılmaya başlandığı iddiamıza yanıt olarak Bakan, 'İstemiyoruz, yapmıyoruz. Biz izin vermedik' yanıtını verdi. Aşının zaten izinsiz yapıldığını söylüyorduk. Bakan da, 'Yapılmamıştır' diyemedi ve kabul etti. Bu bir itiraftır. Yazık…" diye konuşmuştu.

Bakan Koca'nın da 'yalan' diyemediği bu iddialar göz önünde bulundurulduğunda AKP'liler yaklaşık bir aydır aşılanıyor...