Toplumsal Haber Merkezi

AKP’li vekil Özlem Zengin’in çıplak arama iddialarına ilişkin Ayşe Çelik öğretmen çıplak aramaya maruz kaldığını ve direndiğini söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, çıplak aramaların yapılmadığını savunarak "O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez" diye konuşmuştu. Ardından Zengin bu sözleri sebebiyle büyük tepki toplamıştı.

Ayşe Çelik Twitter hesabından ‘’6 aylık kızımın bezini açıp aradılar. Beni de çıplak aramak istediler, direndim, kabul etmedim ama ne yazık ki tanık oldum. Yıllar geçti söyleyemedim. Sn #ÖzlemZengin siz bizim onurumuzu sorgulayacak son kişi bile olamazsınız. Utanç verici bir konuşma’’ sözleriyle tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?
8 ocak 2015 yılında Beyazıt Öztürk’ün programına bağlanıp güneydoğudaki operasyonları ve çatışma ortamına dikkat çeken Ayşe Çelik ‘’Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık! İnsanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın.” sözleri üzerine 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla tutuklanmıştı.