Bursa’da "rüşvet", "şantaj" ve "tehdit" suçlamalarıyla polisin takibe aldığı, yerel gazete sahibi Necmi İnce (40), iş adamından rüşvet alırken yakalandı. Gözaltına alınan ve sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Necmi İnce'nin, suçlamaları kabul etmeyip, danışmanlık hizmeti karşılığında para aldığını öne sürdüğü öğrenildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa’da faaliyet gösteren İnce Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Necmi İnce'yi "rüşvet", "şantaj" ve "tehdit" suçlarını işlediği iddiaları üzerine takibe aldı. Uzun süredir yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Necmi İnce'nin, kentteki birçok iş adamı, siyasetçi ile yerel gazete temsilcilerini tehdit ettiği ve şantaj yoluyla rüşvet almaya çalıştığı belirlendi. Polis ekipleri, yaptığı soruşturma sonucu Necmi İnce’nin, İznik’te iş adamından kaçak villalarını haber yapmamak için 200 bin lira istediği ortaya çıktı. Necmi İnce'nin, iş adamına, “Kaçak villaların var. Eğer 200 bin lira vermezsen seni haber yapar, rezil ederim” dediği öğrenildi. Necmi İnce, iş adamından para almak için gittiği benzin istasyonunda, polis ekiplerince yakalanarak, gözaltına alındı.

İznik'te yakalanan Necmi İnce, ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Necmi İnce'nin, ifadesinde, "Danışmanlık hizmeti veriyorum. Aynı zamanda sponsorluk alıyorum. O paraları bu yüzden almadım. Kimseyi tehdit etmedim. Kimseye şantaj yapmadım. Rüşvet aldığım yönündeki iddiaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Necmi İnce, adliyeye sevk edildi.

ÜÇ KEZ AKP'DEN ADAYLIK İÇİN BAŞVURDU
Öte yandan, Bursa’da faaliyet gösteren İnce Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Necmi İnce’nin AKP’den 3 kez Bursa Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

İnce'nin son milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptıktan sonra açıklamaları da dikkat çekti.

Necmi İnce, başvurusundan sonra "Üniversite yıllarımda tanıştığım AK Parti ile başladığım siyaset yaşamım, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizmiş olduğu hedefler doğrultusunda bu günlere geldi. Ben 'Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir' felsefesini kendine ilke edinmiş bir kardeşiniz olarak, bu kutsal göreve talibim" ifadelerini kullanmıştı.