Kağıthane Eyüp Sultan Caddesi üzerinde bulunan, planlarda sit ve yeşil alan olarak gözüken alana kaçak yapı yapılıyor.

Konuyu gündeme getiren CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerine AKP'li Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "Halı sahaya güçlendirme yapılıyor" cevabını verdi. CHP’li Ahmet Özdemir ise "Başkanın olayın halen vahametinin farkında olmayışı oldukça düşündürücü" dedi.

Meclis toplantısında, halı saha ve yanındaki kafenin halihazırda kaçak olduğunu, halı saha içinde devam eden inşaatla alakalı yetkililerin bilgisi olup olmadığını sorduklarını didle getiren Özdemir, "Bunun üzerine Başkan Mevlüt Öztekin, ilgili yerin kamulaştırılmadığını ve tapu sahibinin üstündeki kafe, restoran ve halı saha ile Kağıthane’ye kullanışlı bir alan yarattığını ifade etti. Kaçak yapıyı savunmakla birlikte halı saha altında arsa sahibinin güçlendirme çalışması yaptığını dile getirdi. Ayrıca belediyenin inşaat alanına hafriyat döktüğünü kabul etti" diye konuştu.

Özdemir, "Yıllardır belediyenin yanı başında bulunan kaçak kafe ve halı sahanın şimdi de içinde ne olduğu bilinmeyen bir inşaatın milletin gözünün içine baka baka sürdürülmesi Kağıthanelileri suçlarına ortak etme anlamına geliyor. Biz bu suça ortak olmayacağız" diye konuştu.

Gazeteci Ali Avcu konuyu Damga gazetesindeki 'Kimsesizlerin Kimsesi' köşesine taşıdı. Avcu'nun 'Mevlüt Başkan oldu mu şimdi?' başlıklı yazısı şu şekilde:

442 bin 415 kişinin gözünün içine baka baka Kağıthane Eyüp Sultan Caddesi üstünde bulunan, sit ve yeşil alan gözüken, aynı zamanda üstünde halı saha olan yere kaçak yapı yapılıyor. Belediye Meclis Toplantısı’nda konuyu gündeme getiren CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerine AKP’li Başkan Mevlüt Öztekin’in “halı sahaya güçlendirme yapılıyor” cevabı, meclis üyeleri ve oturumu izleyen Kâğıthanelilerde şaşkınlık yarattı.

Kağıthane Merkez Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi’nde yer alan 48 ada 7 parselin imarda yeşil alan ve sit alanı gözükmesine rağmen üstüne yapılan kaçak kafeyle halı sahaya Başkan Öztekin’in “halı sahaya güçlendirme yapılıyor” demesi tepkilere yol açtı.

AKLIMIZLA ALAY MI EDİYOR?
Kâğıthaneliler, "genç başkan bizim aklımızla alay mı ediyor" diyerek tepkilerini şöyle dile getirdiler: "Yıllardır belediyenin yanı başında bulunan kaçak kafe ve halı sahanın şimdi de içinde ne inşaatı olduğu bilinmeyen bir inşaatın milletin gözünün içine baka baka sürdürülmesi Kağıthanelileri suçlarına ortak etme anlamına geliyor. Biz bu suça ortak olmayacağız. Hangi partiden olursa olsun Kağıthane’de siyaset yapıp da bu hukuksuzluğa ve talana karşı sessiz kalarak suç ortağı olanlar bilsinler ki sizi Kağıthaneliler hiçbir zaman affetmeyecektir. Çocuklarınız ve torunlarınızın yüzüne bakamayacaksınız. Çünkü bu vurdumduymazlığı ne unutacağız ne de unutturacağız” diyorlar.

ARSA SAHİBİ BİRAZ ABARTMIŞ
Kaçak inşaatla ilgili konuştuğumuz CHP’li Ahmet Özdemir, “Pazartesi günü Belediye Meclis toplantısında CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri tarafından gündeme taşındı. Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in cevabıysa belediyenin yapmış olduğu bir hukuksuzluğun beyan ve itirafı. Meclis üyeleri tarafından halı saha ve yanındaki kafenin halihazırda kaçak olduğu, yıllardır bu konuda açıklama beklenilmesine rağmen ilgililerin cevap vermediği aktarıldıktan sonra halı saha içinde devam eden inşaatla alakalı yetkililerin bilgisi olup olmadığı soruldu. Bunun üzerine Başkan Mevlüt Öztekin, ilgili yerin kamulaştırılmadığını ve tapu sahibinin üstündeki kafe, restaurant ve halı saha ile Kağıthane’ye kullanışlı bir alan yarattığını ifade etti. Kaçak yapıyı savunmakla birlikte halı saha altında arsa sahibinin güçlendirme çalışması yaptığını, konuyla ilgili kendisinin bilgisinin olduğunu, arsa sahibinin konuyu biraz abartarak 1000 m2’lik bir kullanım alanı oluşturduğunu ifade ederek belediyenin inşaat alanına hafriyat dökerek doldurduklarını ifade etti. Olayın halen vahametinin farkında olmayışı oldukça düşündürücü" dedi.

Kimsesizlerin kimsesi olarak Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’e soruyoruz: Kağıthane Belediyesi’nde hukuksuz imar uygulamalarının hangi şart ve koşullarda yapılacağı Belediye Başkanı ile ilgili müdürlükler tarafından mı belirleniyor?