18 yaşındaki genç, cebinden 20 lirasını çıkarıp "Bu benim haftalığım. Bir baba, oğluna 20 lira verebilir mi?" diye sordu. Gencin, üzerindeki tişörtü göstererek "Bu lisede giydiğim, okulun üniforması. Bunu giydim. Başka bir şeyim yok çünkü" sözleri ise dinleyenlerin içine oturdu.

"Tüylü Mikrofon" adıyla sokak röpotajları yayınlayan bir Youtube kanalında öyle bir röpotaj yer aldı ki, söylenenler izleyenin yüreğine oturdu.

Mikrofon uzatılan gencecik bir delikanlı yaşadıklarına isyan ederek "Babasından aldığı 20 lira ile haftayı geçirmek zorunda olduğunu" söyledi.

Mikrofon uzatılan 18 yaşındaki genç, 'Hayatınızdan memnun musunuz?" sorusuna "Ben Türk vatandaşıyım, doğma, büyüme Türkiye'de yaşadım. Ve bana yapılmayan her şeyin başkalarına yapıldığını görüyorum. Bir ülkenin, evlatlarını bu kadar sevmediğini ilk defa bir ülkede görüyorum" sözleriyle başlayan bir yanıt verdi.

Genç, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben sağlık meslek lisesi bitirdim, sağlık bakım teknisyeni olarak mezun oldum. Kadro yok, KPSS'de alım yok. Hastanelere gidiyorum, 'biz SBT (sağlık bakım teknisyeni) ile çalıştırmıyoruz' diyorlar. O zaman biz niye bu 4 yıllık bu liseyi bitirdik? Biz bu işten ne anladık? 

Ben 18 yaşındayım. Bu da benim cebimdeki para. Öyle diyorlar ya, 'saatine bak, telefonuna bak' diye. Bak cebimdeki para; 20 lira. Haftalık harçlığım. Benim babamın bana verebildiği harçlık bu. Bu rezilliktir ya! Bir insan çocuğuna 20 lira verir mi abi? Bir tane ev kredisine girdi, başka hiçbir şeyi yok abi. Onu da 10 yıl ödeyecek. Aylık 2 bin lira taksit ödüyor ona. Ve şu anda o evin içinde bile oturamıyoruz, böyle bir şey olabilir mi?

"Bu lisede giydiğim, okulun üniforması. Bunu giydim. Başka bir şeyim yok çünkü"

Bizden büyük insanlar buraya gelip 'biz tüp kuyruğuna giriyorduk' filan diyorlar. Bırakın bunları ya! Yeter artık, insanlara sürekli bunu söylüyorsunuz. Peki benim 20 liram niye bu kadar değersiz? Ben niye bir şeye sahip olamıyorum? Bugün 20 lirayla bir tane tişört alamazsınız. (Üstündekini göstererek) Bu lisede giydiğim, okulun üniforması. Bunu giydim ya bugün. Başka bir şeyim yok çünkü. Ben babama nasıl diyim o kadar borcun içindeyken benim tişörte ihtiyacım var diye?

"Sevilmediğim için kendi vatanımdan gitmek istiyorum"

Yazıklar olsun ya! Oğullarınız yurt dışında okuyor, oğullarınızın bitmeyen servetleri var, gemileri var, bilmem neleri var; benim babamdan bana kalacak bir tane ev var, başka hiçbir şeyimiz yok.

Biz burda yaşamaya devam edeceğiz mi sanıyorsunuz? Almanca kursuna gidiyorum. Sevilmediğim için kendi vatanımdan gitmek istiyorum. Beni seviyorlar mı sence abi? Beni bir gram sevmiyorlar. Seviyorlarsa Suriyeliyi seviyorlar, seviyorlarsa Katarlıları seviyorlar, onların cebine para koyacakları seviyorlar.

18 yaşındayım, kafelerde garsonluk yapıyorum ve babam bana haftalık 20 lira veriyor. Utanın ya, yazıklar olsun!"

Söz konusu röportaj şöyle: