Halkın alım gücü gittikçe düşerken zam üzerine zam gelmeye devam ediyor. Aynı gün içerisinde birçok ürüne devasa zamlar yapıldı. Bugün için içerisinde yapılan zamları derledik: 

ÇAYA YÜZDE 43.21 ŞEKERE YÜZDE 20 ZAM
Çaykur, çaya ortalama yüzde 43,71 zam yaptı küp ve toz şekere ise yüzde 20 zam geldiğini açıkladı.

TÜRK KAHVESİNE YÜZDE 21 ZAM
Öte yandan Türk kahvesi ve şekere de zam geldi. Tekel Bayileri Platformu (TBP) Başkanı Özgür Aybaş, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, Türk kahvesine yüzde 21, küp ve toz şekere ise yüzde 20 zam geldiğini açıkladı. 

İLACA YÜZDE 75 ZAM
İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, güncel euro kurunun yüzde 40’ı olarak uygulanan 6,2925’lik ilaç kurunun yüzde 70’e çıkması talebinde bulundu. Bu talebin gerçekleşmesi durumunda ilaç fiyatlarına yüzde 75 zam gelecek.

BİR ZAM DA BENZİNE
Benzine bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 1,68 lira zam yapıldı. Zamla birlikte benzinin litre fiyatı 22 lirayı aşacak.

İstanbul'da motorin litre fiyatı 22.03 liradan satılıyor. Benzinin litresi ise ortalama 21.12 TL'den satılıyordu. Zamla birlikte fiyat benzinin litresi 22.80 TL'den satılacak.

ALKOL UNUTULUR MU 
Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş'ın paylaştığı tabloya göre, bazı rakı, viski, votka ve şarap ürünlerine yüzde 12 ila yüzde 23 aralığında zam geldi. Aybaş, zamların bu hafta boyunca süreceğini söyledi.