Pandemi döneminde işçilerin çalışma koşullarına ve haksızlıklara tepkisiyle gündeme gelen Tuborg’da, şirket yönetimi şimdi de herhangi bir mesai ücreti vermeden gece çalışması adı altında işçileri fazladan çalıştırmaya başladı.

Patronların Ensesindeyiz Ağı’yla temasta olan işçiler; birkaç kişinin yapacağı işi tek başlarına yapmalarına rağmen haklarını alamadıklarını, bu çalışmalarla zaten az olan sosyal yaşantılarının da kendilerinden tamamen alındığını belirttiler.

'ZORUNLU FAZLA MESAİ' İÇİN ÜCRET ÖDEMİYORLAR
Sevkiyat bölümünde çalışan işçiler, gerçek işlerinin ürün dağıtmak olduğunu, fakat kendilerine bunun haricinde tanzim ve teşhir de yaptırıldığını, yaptıkları teşhirlerinse fotoğrafla ispatlanmasının istendiğini belirttiler. Satış bölümündeki işçilerse son dönemde yaşadıklarını şu cümlelerle ifade ettiler:

Ürün satışı, tahsilat, dolap dizilimi, raf dizilimi, bilgilendirme videosu izletme, ürün penetrasyonu, iskonto faturalarının alımı, muhasebe mutabakatlarının yapılması, dolap arıza kayıtlarının açılması, müşteriye giden dolapların yerleştirilmesi ve dizilmesi, tanzim, teşhir yapılması gibi birçok iş yükünün yanı sıra bir de mesai saati bitiminden sonra tekel bayilerinde 2 saat müşteri bilgilendirme çalışması yapmamızı bekliyorlar. Hem de bu zorunlu fazla mesaileri herhangi bir resmi yazıyla talep etmiyorlar, çünkü bunun için herhangi bir ücret ödemiyorlar.

'BUNA HANGİ İNSAN NE KADAR DAYANIR'
Görev tanımları dışında ve fazla çalışma yaptırılan Tuborg işçileri, Patronların Ensesindeyiz’e yaptıkları açıklamada Tuborg yönetimine “Buna hangi insan ne kadar dayanır…” diyerek tepkilerini gösterdiler.

Patronların Ensesindeyiz Tuborg Emekçileri Dayanışma Ağı konuyla alakalı bir açıklama yaptı. “PE Tuborg Emekçileri Dayanışma Ağı olarak şirket yönetimini yeniden uyarıyoruz; daha önce de denediğiniz bu hak gaspından, gece çalışması adıyla zorladığınız fazla mesai uygulamasından vazgeçin. Her türlü hukuksuzluğa ve hak gaspına karşı, ensenizdeyiz” dedi.