Toplumsal Emek

Pandemi başladığından bu yana yok sayılan ve hayatlarını devam ettiremez duruma gelen emekçiler, yağma düzenine karşı seslerini daha gür çıkarmaya başladı. Bugün de kültür sanat emekçileri sokaktaydı.

İşçilerin dayanışma ve mücadele ağı olan Patronların Ensesindeyiz çatısı altında örgütlenen kültür sanat emekçileri İstanbul'da İl Kültür Müdürlüğü önünde toplandı. Burada "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz" diyen sanat emekçilerinin taleplerinin yer aldığı bir de basın açıklaması okundu.

Açıklama sonrası iki sanat emekçisi ortak talepleri içeren dilekçeleri İl Kültür Müdürlüğüne iletti.

GELİN ÖRGÜTLENELİM!
Patronların Ensesindeyiz Kültür Sanat Emekçileri Dayanışma Ağı'nın talepleri içeren açıklaması ise şöyle:

1. Pandemi döneminde geçinebileceğimiz, gerçekçi bir maddi destek talep ediyoruz!

2. Salgın sürecinde ve sonrasında insanca yaşamanın, barınmanın ve sağlığımızın güvence altına alınmasını talep ediyoruz!

3. Yıllardır sektörümüzde “normal” olarak kabul edilen sigortasız ve sosyal güvencesiz çalışmanın artık ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz!

4. İş olanaklarımızın arttırılmasını, istihdam problemlerimize çözüm üretilmesini talep ediyoruz!

Önce insan sağlığı, önce emeğin hakkı! İlk sıraya bunu yazıyoruz ve haklarımızı almak için tüm kültür sanat emekçilerini örgütlenmeye çağırıyoruz!

Kol kola girmek, yan yana durmak, emeğimize sahip çıkmak, sömürüye boyun eğmemek, hamaset değil, hayat memat meselesidir! Gelin örgütlenelim!

Gelin dayanışmamızı büyütelim!

Gelin PE Kültür Sanat Emekçileri Dayanışma Ağı’nda birlikte mücadele edelim!