Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın yöneticisi Musk, bitcoin'e yeniden yeşil ışık yaktı. Musk'ın ifadeleri coin piyasasında olumlu karşılık gördü ve coinler yükselişe geçti.

Attığı tweetlerle kripto para piyasasında önemli hareketlenmelerine neden olan ABD'li milyarder iş insanı Elon Musk, Tesla’nın yeniden Bitcoin ile ödeme kabul edebileceğini ve kendisinin de kişisel olarak kripto para yatırımları bulunduğunu duyurdu. Musk'ın açıklamasının ardından kripto para yeniden yükselişe geçti.

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın yöneticisi Musk, mayıs ayında Bitcoin madenciliği ve işlemleri yapılması için kullanılan fosil yakıt tüketiminin hızla arttığını ve bundan endişe duyduğunu belirterek, Bitcoin ile araç satışını durdurmuştu. Bu açıklama, düşüş eğiliminde olan Bitcoin’de sert kayıplara neden olurken Bitcoin 30 bin dolarlara kadar inmişti.

Son olarak 30 bin dolar desteğinin de kırılmasının ardından Musk yeni bir haberle kripto paranın toparlanmasına destek vermiş oldu. Önce şirketin Bitcoin’i ödeme türü olarak kabul etmeye ‘büyük olasılıkla‘ yeniden başlayacağını duyuran Musk, ardından katıldığı bir konferansta ise yönettiği şirketler Tesla ve SpaceX’in Bitcoin yatırımının yanı sıra kendisinin de kişisel olarak Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin yatırımları olduğunu aktardı.

Musk, “Yenilenebilir enerji kullanım yüzdesinin büyük olasılıkla yüzde 50 veya üzerinde olduğunu ve bu oranı artırmaya yönelik bir eğilim olduğunu doğrulamak için biraz daha özen göstermek istiyorum. Eğer öyleyse, Tesla büyük olasılıkla Bitcoin kabul etmeye devam edecek“ dedi.

Yakalanan olumlu hava ile birlikte Bitcoin ve altcoinlerde yeni bir yükseliş dalgası başladı.

28 bin dolarlı seviyelere kadar inen BTC, alım dalgasıyla birlikte bu sabah 32 bin doların üzerine çıktı.

Kripto para piyasasının ikinci büyük oyuncusu Ethereum ise 2 bin dolar seviyesinde.