Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, "Amir makamında oturanlardan beklenen şahsi duygularını işlerine karıştırmamasıdır. Ancak Gaziemir Devlet Hastanesi Başhekimi, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, aracılığı ile yaptırdığı bu türden geçici görevlendirmeler ile ün salmıştır" dedi.

İzmir 1. İdare Mahkemesi, “Sağlık çalışanlarının koruyucu ekipmanı eksik” dediği için Genel Sağlık-İş işyeri temsilcisine verilen “sürgün kararının” yürütmesini durdurdu.

İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi acil servisinde görev yapan Genel Sağlık-İş işyeri temsilcisinin yerel bir gazeteye demeç verdiği iddiasıyla 657 sayılı DMK’nun 125 maddesindeki “Yetkili olmadığı halde basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç vermek”  kapsamında savunması istendi.

Genel Sağlık-İş işyeri temsilcisi, verdiği savunmasında mesleği ile ilgili sorunlara hem sendika temsilcisi olması hem de bir sağlık emekçisi olması nedeniyle duyarsız kalmasının mümkün olmadığını, gazeteciye demeç vermediğini, gazetecinin sohbetten haber yaptığını ifade etti.  Genel Sağlık-İş İşyeri Temsilcisi, sendika temsilcisi hem de bir vatandaş olarak meslek sorunlarımıza dikkat çekmek, çözüm yolları araştırmak ve gerekiyorsa idareye çözüm yolları önermek durumunda olan bir kişi olduğunu bildirdi.

 ‘SÜRGÜN KARARI’

Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Doğan Yıldırım, 7 Nisan 2020 tarihinde İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne gönderdiği yazıyla “soruşturmanın selameti nedeniyle” Genel Sağlık-İş üyesinin, Karaburun Devlet Hastanesi’ne 2 ay süreyle geçici olarak görevlendirilmesini istedi. Genel Sağlık- İş bu kararı “sürgün” olarak değerlendirdi.

Bu işleme karşı Genel Sağlık-İş İzmir İdare Mahkemesi’nde dava açtı ve yürütmeyi durdurma talep edildi. Talebi değerlendiren İzmir 1. İdare Mahkemesi 2020/ 542 sayılı dosyasında dava konusu edilen işlemin yürütmesini durdurdu.

 Bu karar ile Genel Sağlık-İş işyeri temsilcisinin Gaziemir Devlet Hastanesi’ndeki görevine iade edilmek zorunda olduğunu kaydeden Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, şunları söyledi:

“Amir makamında oturanlardan beklenen şahsi duygularını işlerine karıştırmamasıdır. Ancak Gaziemir Devlet Hastanesi Başhekimi, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, aracılığı ile yaptırdığı bu türden geçici görevlendirmeler ile ün salmıştır. Bu hastanede herhangi bir olumsuzluk dile getirmek, ihtiyaç bildirmek, hukuk ve adalet istemek ertesi gün bir yerlere geçici görevlendirilmek demek. Bütün bunları yakından takip ediyoruz.”