Son zamanlarda lider kripto para birimi Bitcoin fiyatı yukarı yönlü bir performans sergiliyor. Bitcoin’in (BTC) yukarı yönlü fiyat performansı ise fiyat beklentileri ile ilgili farklı yorumların yapılmasına sebep oluyor. Bazı analistler ve uzman isimler Bitcoin fiyat artışının devam edeceğini ve rekorların geleceğini ifade ederken bazı isimler bu yükselişin geçici bir artış olduğunu ve ayı piyasasında olduğumuzu savunuyor.

Bitcoin Yükseliş Beklentileri

Bitcoin’de Nisan ayından sonra bir düşüş başladığı sıralarda bazı analistler, yatırımcıların paniğe kapılmasının gerekli olmadığını ve mutlaka bu düşüş bir yükselişin takip edeceğini ifade etmişti.

Bu noktada Bitcoin’de yaşanan düşüşün arkasında iki önemli etken olduğunu belirtmek gerekiyor. Öncelikle Çin’in kripto para birimleri ile ilgili attığı yasaklayıcı adımlar ve ardından Tesla’nın Bitcoin ödemelerini çevresel faktörler sebebiyle durdurduğunu açıklaması BTC fiyat düşüşünün en önemli etmenleri arasındaydı.

Ancak bu etkilerin kaybolması ile piyasa yenide yönünü yukarı çevirdi ve özellikle son iki haftadır yukarı yönlü bir hamle olduğu görülüyor. Bu noktadan sonra Bitcoinhaber.net adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi ilk büyük direnç 60.000 dolar bandında. 60.000 dolar üzerinde ise lider kripto para biriminin 64.900 dolarlık rekor seviyede bir direnç ile karşılaşabileceği ifade ediliyor.

64.900 dolarlık rekorun kırılması ise 72.000 dolara doğru bir başka yükselişi tetikleyebilir. PlanB gibi pek çok analist ise Bitcoin’in 2021 yılı bitmeden 100.000 ve hatta 128.000 doları göreceğini dile getiriyor.

Bitcoin Düşüş Senaryosu

Bitcoin’in aslında bir ayı piyasasında olduğunu ve son zamanlarda ortaya çıkan Bitcoin haberleri ve kripto para haberleri doğrultusunda bir ara yükseliş yaşadığını ifade eden analistler ise bu yıl içinde yeni bir rekorun gelmeyeceğini düşünüyor.

Bitcoin’de düşüş bekleyene isimler BTC fiyatının öncelikle 50.000 dolar altına doğru hızlı bir düşüşe geçebileceğini ifade ediyor. 50.000 dolar altında 48.000 dolar seviyesinde destek olduğu bu desteğin kırılması ile de 42.000 dolarlık desteğe geri çekilmenin yaşanabileceği ifade ediliyor.

Bunlara ek olarak düşüş beklentisi içindeki analistler BTC fiyatının 2022 yılında 15.000 dolarlık seviyelere kadar gerileyebileceğini bu sebeple de yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini dile getiriyor.