Serdar Yüce - Toplumsal

Milli Eğitim, ulusal bayramlarda okullarına bayrak asmayı bile zul gören müdürler yerine, bu durumu tespit edip eleştiren Atatürkçü bir öğretmeni soruşturmayı tercih etti.

Tekirdağ Süleymanpaşa'da görev yapan öğretmen Barış Özer hakkında, ulusal bayramda müdürlerin okullarına bayrak asıp asmadığını kontrol etti diye soruşturma başlatıldı. Aynı zamanda Eğitim-İş Süleymanpaşa İlçe Temsilcisi olan Barış Özer'e "iftira", "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik" ve "ilgili müdürleri Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığıyla suçlama" gibi suçlamalar isnat edildi.

Barış Öğretmen 22 Nisan günü Süleymanpaşa'daki okulları bizzat gezerek okullara bayrak asılıp asılmadığını kontrol etti. Barış Özer aynı gün öğleden sonra bayrak asmayan okulların listesini kişisel sosyal medya hesabından paylaştı. Bu paylaşım sayesinde devreye valiliğin girdi ve Tekirdağ Valiliği'nin müdahalesiyle söz konusu okullara bayrak asıldı.

Ulusal bayramlarda bırakın program ve etkinlikler düzenlemeyi, okula bayrak asmayı bile zul gören müdürler ise boş durmadı. Özer'in yayınladığı listede adı yer alan müdürler birleşip öğretmeni Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) şikayet etti.

'AĞZIMDAN LAF ALMAYA ÇALIŞTILAR'
CİMER şikayeti üzerine Barış Özer, dün ifadeye çağırıldı. İfade için gittiğinde müfettişler kendisine doğrudan paylaşımını gösterip "bu paylaşımı sen mi yaptın" diye sordu. Barış Özer bu anları Toplumsal'a "Suçlamayı okumadan kaçamak yollarla ağzımdan laf almaya çalıştılar" diyerek anlattı.

Özer ısrarla suçlamayı kendisine açıkça okumaları gerektiğini söyledi bu da kâr etmedi. Özer, müfettişlere kendisinin aynı zamanda sendika yöneticisi olduğunu söyleyene kadar suçlamalar tarafına okunmadı.

Müfettişin okuduğu suçlamalar ise şöyleydi:

  •  İftira
  •  Halkı kin ve düşmanlığa teşvik
  •  İlgili müdürleri Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığıyla suçlama

'BAYRAĞIMIZIN ONURUNU KORUDUM'
Suçlamaları duyduktan sonra ifade vermeden oradan ayrıldığını söyleyen Özer, yaşananlara ilişken değerlendirmesinde ise "Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak milli bayramlarımızın ve bayrağımızın onurunu korumak için üzerime düşeni yaptım. Bu konuda zerre pişmanlığım yoktur" ifadelerini kullandı.

Öğretmen Barış Özer, yasal süreçte yöneticisi olduğu Eğitim-İş ile birlikte elinden gelen mücadeleyi vereceğinin altını çizdi.

Öte yandan Barış Özer'in dostları sosyal medyada #BarışÖğretmenYalnızDeğildir etiketiyle bir kampanya başlattı.