Malzemeler:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı rendelenmiş dondurulmuş veya taze kabak
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı taze nane yaprakları (isteğe bağlı)
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı taze rendelenmiş zencefil
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Dondurulmuş meyveler veya taze meyveler (süsleme için)

Yapılışı:

  1. Rendelenmiş kabak ve havucu sıkarak fazla suyunu çıkarın.
  2. Büyük bir karıştırma kabında, yoğurdu, rendelenmiş kabak ve havucu birleştirin.
  3. Ceviz içini ekleyin ve karıştırın.
  4. Bal, limon suyu, taze nane yaprakları (varsa) ve rendelenmiş zencefili ekleyin. Tüm malzemelerin iyi karıştığından emin olun.
  5. Son olarak, tuzu ekleyin ve karışımı iyice karıştırın.
  6. Bici bici karışımını servis yapacağınız kaselere paylaştırın.
  7. Üzerini isteğe bağlı olarak dondurulmuş veya taze meyvelerle süsleyin.
  8. Hazırladığınız bici biciyi buzdolabında bir süre dinlendirip soğutun.
  9. Soğuk servis yapın ve afiyetle tüketin!