İşte acılı ezme tarifi:

Malzemeler:

  • 4 adet olgun domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1/4 demet taze maydanoz
  • 1/4 demet taze nane
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı toz pul biber (isteğe bağlı olarak miktarı artırabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:

  1. Olgun domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Ardından çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın ve bir kaseye alın.

  2. Yeşil biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin. Ardından ince ince doğrayarak domateslerin olduğu kaba ekleyin.

  3. Kırmızı biberi közleyip kabuğunu soyduktan sonra doğrayın ve diğer malzemelerin üzerine ilave edin.

  4. Kuru soğanı ince ince doğrayarak karışıma ekleyin.

  5. Sarımsakları ezerek malzemelere katın.

  6. Taze maydanoz ve nane yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın. Karışıma ekleyin.

  7. Zeytinyağı, nar ekşisi, toz pul biber (isteğe bağlı olarak miktarını ayarlayabilirsiniz), tuz ve karabiberi ilave ederek tüm malzemeleri bir araya getirin.

  8. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın, lezzetlerin birbirine geçmesini sağlayın.

  9. Hazırladığınız acılı ezme karışımını servis tabağına alın. Üzerini biraz daha zeytinyağı gezdirerek süsleyebilirsiniz.

  10. Taze lavaş, pide ya da ekmeğin yanında sunarak afiyetle tüketebilirsiniz.