Toplumsal Haber Merkezi
CNN’nin Kudüs muhabirine dayandırdığı habere göre, United Hatzalah CEO'su Eli Pollack ve operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Dov Maisel yaptıkları açıklamada, "İsrail heyetine yönelik somut ve acil bir tehdit istihbaratı aldıklarını ve personelimizin güvenliğini ilk sıraya koymamız gerektiğini" söyledi.
Maisel, "Türkiye'nin Suriye sınırına yakın bu bölgesine ekibimizi göndermenin belli bir risk taşıdığını biliyorduk ancak can kurtarma görevimiz adına tehdidi azaltmak için gerekli adımları attık" dedi.
Türkiye’den ayrılma kararı, cumartesi gecesi İsrail Savunma Kuvvetleri Ana Cephe Komutanlığı ve arama kurtarma birimlerinin başkanlarıyla yapılan ortak bir durum değerlendirmesinin ardından geldi.
Uçak olmadığı için İsrailli grup Amerikalı bir hayırseverin jetiyle bugün İsraile döndü.
15 KİŞİYİ KURTARDILAR
IDF İç Cephe Komutanlığı, İsrail Arama ve Kurtarma birimlerinden yapılan açıklamada, “Yerel kurtarma güçleri ile işbirliği içinde 15 kişinin kurtarılmasına yardımcı olan ekibimizin sadece birkaç gün içinde başardıklarından son derece gurur duyuyoruz” denildi.
İkinci bir İsrail yardım grubu olan IsraAid, Türkiye'de faaliyet göstermeye devam ediyor.