Silivri'de gerçekleşen bıçaklı saldırıda iki kardeşten biri hayatını kaybederken diğeri ağır yaralandı.

KRT TV’den Ardıl Batmaz’ın haberine göre olay, önceki akşam saat 17.30 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi, Kumluk mevkiinde meydana geldi. Alkollü oldukları iddia edilen bir grup, bir başka gruba yönelik tahrik edici ifadelerde bulundu. 2 kardeş Metehan Vehbi Kaya ve Mertcan Kaya'ya bıçak ve tornavidayla saldırıda bulunuldu. Saldırının ardından 2 kardeş ağır yaralandı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri tarafından Metehan Kaya, Silivri Devlet Hastanesi'ne, Mertcan Kaya ise Silivri Anadolu Hastanesi'ne kaldırıldı. Kardeşlerden Mertcan Kaya hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Metehan Vehbi Kaya'nın durumu ağır.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri olaydan hemen sonra şüphelileri yakaladı. Şüphelilerden 1'i tutuklanırken diğerleri ise serbest bırakıldı.

'MUHTEMELEN ALKOL ALMIŞLARDI'
Olayın görgü tanığı Atalay Erşek, yaptığı açıklamada, "Yaralanan Metehan Vehbi Kaya benim çocukluk arkadaşım. Öldürülen kişi ise onun abisi. Biz de kavganın içindeyiz. Biz 4 kişi kumsalda otururken, yaklaşık 20 metre ilerimizde ise vefat eden Mertcan abiler vardı. Metehan, 'Gelin abimin yanına gidelim' dedi. Biz tam giderken arkadan yaklaşan gruptan Ebubekir denen şahıs, 'Şu beyaz montluyu çağırsanıza' gibisinden tahrik edici bir cümle kurdu. Çağıran kişiyi sima olarak tanıyoruz. Metehan ise 'ne oldu' diyor ve orada Metehan’a küfür edilerek saldırılıyor. Biz ayırmaya çalıştık ve yumruklaşma bittikten sonra aramıza onlarla 30 metrelik bir mesafe girdi. Biz kavga bitti sanırken karşıdan Akant denen şahıs, koşarak yanımıza geliyor ve tekrardan kavga çıkartıyor. Kaç kişi olduklarını sayamadım ama 10 kişiden fazlaydılar. Mertcan abiyi aralarına alıp, yumrukladılar ve tekmelediler. O sırada aralarından biri bıçak çıkarttı ve Metehan'ı bıçakladı. Muhtemelen alkol almışlardı. Dadanacak birilerini arıyorlardı" dedi.

ARKADAŞLARINDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mertcan Kaya'nın arkadaşları, "Mekânın cennet olsun inşallah, Güzel yürekli temiz kalpli Adam. Rabbim geride kalan bütün sevenlerine sabır versin. Ruhun şad olsun inşallah" paylaşımında bulundular.

paylaşım