Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ODTÜ’den geçecek yol projesini, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim Sen ve öğrencilerle görüşmek için ODTÜ Mezunlar Derneği'ne gitti. Öğrenciler, dernek önünde bir araya gelererek eylem gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek döneminde açılan ve devam etmesi planlanan Bilkent-İncek yolu projesini görüşmek için ODTÜ Mezunlar Derneğine gitti. Yavaş’ın İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ertuğrul Candaş ile birlikte gittiği görüşmeye bazı öğrenciler, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneğinin ve Eğitim Sen’in temsilcileri katıldı.

'RANTA, TALANA, BASKILARA GEÇİT YOK'
Görüşme gerçekleşirken ODTÜ Vişnelik’te toplanan öğrenciler, kampüslerinden geçecek yol projesini istemedikleri duyurmak için eylem yaptı. “Öğrenciler 'ranta, talana, baskılara geçit yok' sloganları attı. “Mansur yolun yol değil”, “Mansur ve ABB rantın, ODTÜ Ahmet Atakan’ın yolunda” pankartı açan öğrenciler burada yaptıkları açıklamada, “Görüşme boyunca biz burada olduğumuzu ve kampüsümüzü ranta ve talana karşı koruyacağımızı bildirmek adına toplandık. Okulda bizden, akademisyenlerden ve emekçilerden bağımsız alınan kararları tanımayacağımızı belirtmek amacıyla buradayız” denildi.

'ODTÜ BURADA, RANTA KARŞI GELİYOR'
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, görüşmeden çıkışta “ODTÜ burada, ranta karşı geliyor” sloganlarıyla karşılaştı. Görüşmeye katılan öğrenciler, Yavaş’ın çeşitli hukuki sebeplerden dolayı yolu yapmak zorunda olduklarını söylediğini aktardı. Bir öğrenci, “’Belediye başkanıyım, doğayı düşünmek zorundayım ama trafiği de düşünmek zorundayım’ dedi. Biz kampüsümüzde bu yolu istemediğimizi anlattık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol iptalini görüşeceğini, istersek bizim de eşlik edebileceğimizi söyledi. Bu yol projesi ile çevresinde oluşacak rantı sorduğumuzda ise imar hareketliliğine ilişkin dosyaları belediyeye gelerek incelebileceğimi ifade etti. Bu yolun yapılmasına karşı durduğumuzda belediyenin tavrının ne olacağını sorduğumuzda bunu o zaman konuşabileceğimizi söyledi” diye konuştu.