Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Yeniköy Termik Santrali’nin genişleme çalışmaları kapsamında 600 dönümlük kızılçam ormanının yok edilmesini önlemek için çoğunluğu kadınlardan oluşan köylüler harekete geçerek, direniş nöbetine başladılar.

Akbelen Ormanı’nın kesilmemesi için direnişe geçen köylülere destek veren CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Tam kapanmadan istifade burada bir orman katliamı yapmak istiyorlar. Doların yeşilini doğanın yeşilinden daha çok seven AKP iktidarından güç alan enerji şirketi, kapasite artırma adı altında ağaçları işaretletmiş, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de hazır bekliyor. Millet evine kapandığında buraya gelip, ağaç katliamı yapacaklar. Biz buna izin vermeyeceğiz" dedi.

ANKA Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre Yeniköy Termik Santrali’nin bulunduğu İkizköy’ün Akbelen ormanlarında, Orman Genel Müdürlüğü’nün ağaç kesimine hazırlanması üzerine harekete geçen köylüler, “Adalet yok, hukuk yok. Maden yüzünden sabahları öksürerek uyanıyoruz, toz bulutu bizi zehirliyor. Çoluk çocuk ormanımızın kesilmemesi için nöbetteyiz, gerekirse çadır kurup ağaç kesimini önleyeceğiz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

‘ÇED RAPORU ALINMADAN KAPASİTE ARTIRILIYOR’
Muğla’da 2014 yılındaki özelleştirmelerle Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri ile birlikte özel sektöre devredilen linyit madeninde, ÇED raporu olmadan kapasite artırımı yapmaya çalışıldığını belirten köylüler, Akbelen ormanında bulunan 600 dönümlük yaşlı ve doğal kızılçam ormanının da madene tahsis edilmek üzere kesiminin planlandığını anlattılar.

Kızılçam ormanı katliamına karşı köylülerle doğa nöbetine destek vermek için bir araya gelen CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Biz, doğamızı yaşam alanımızı vermek, ağacımızı kestirmek istemiyoruz” diyerek, köylülerle birlikte alkışlı protesto gösterisine katıldılar.