Toplumsal Ege

Muğla'nın Marmaris ilçesinde İçmeler Turunç mevkiinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. CNN TÜRK'te konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yangınla ilgili olarak, ‘Ekipler bölgede müdahale ediyor. Yangın, Turizm Meslek Yüksekokulu ve Uygulama Oteli'ne sıçradı, bir villaya da sıçramış durumda. Tahliyeler sürüyor. Helikopter ve itfaiye araçları müdahale ediyor. İnşallah kısa sürede sonlandırılacak.’ ifadelerini kullandı. Öte yandan geçtiğimiz yılki orman yangınlarının yıl dönümünde yangınların çıkması sabotaj olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi.

İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan orman yangını yerleşim birimlerine çok yakın bölgede bulunuyor. Yangının çıkışından hemen sonra bölgeye hava ve kara araçları sevk edildi. İlk etapta 8 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahale ediyor.

‘OTELİMİZ YANIYOR’
Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyen orman yangını yakınında bulunan bir otele sıçradığı ve cep telefonu ile o anları kaydeden yurttaşın ‘Otelimiz yanıyor’ diyerek ağladığı görüldü.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.

'BAZI BİNALAR YANGINDAN ETKİLENDİ'
İçmeler Turunç karayolu girişi ormanlık alanda başlayan orman yangınında ilk belirlemelere göre bir ev ve Turizm Meslek Yüksekokulu binasının zarar gördüğü 3 arabanın ise yandığı 13 hanenin boşaltıldığı öğrenildi.

TAHLİYE EDİLDİLER
Alevlerin sıçradığı uygulama otelinde kalanlar da tahliye edildi.