Ercan Çankaya

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, bugün Mardin’i ziyaret etti. Partisinin Mardin’de düzenlenen üye katılım toplantısına katılmak için şehre giden Salıcı, bir dizi temaslarda bulundu. Üye katılım toplantısında yaptığı konuşmada Canan Kaftancıoğlu'nun siyasi parti üyeliğinin düşürülmesine de tepki gösteren Salıcı, "Onlar şunu bilmiyor: Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir Canan yok, binlerce, on binlerce Canan var. On binlerce yiğit, on binlerce diz çökmeyen insan var. Siz ne kadar baskı yaparsanız yapın karşınızda dimdik duracak bir Cumhuriyet Halk Partisi var" dedi.

DOĞU'DA 'ÖZEL' ÇALIŞMA
CHP’nin, bir süredir oy oranının çok düşük olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle milletvekili çıkaramadığı ve az sayıda vekil çıkardığı illerde oy oranını artırmak için özel çalışma yürüttüğü biliniyor. Toplumsal, CHP’nin bu illerdeki çalışmalarını yakından takip ediyor.

Bugünkü üye katılım töreni dolayısıyla CHP Mardin İl Başkanlığını aradığımızda il teşkilatındaki yoğunluk telefona gelen seslerden bile anlaşılabiliyordu. İl başkanıyla görüşmek istedik; fakat çalışmaların yoğunluğundan dolayı gün boyu il binasına neredeyse hiç uğrayamadığını öğrendik. Kısa bir mola için orada olan İl Sekreteri Mustafa Abatan’la görüştük. Mustafa Abatan, üye katılım toplantısının detaylarını ilk kez Toplumsal’a açıkladı.

'SEÇMENE BİRE BİR MARKAJ'
Mardin’de 2 bin yurttaşın CHP’ye katıldığını açıklayan Abatan, “seçmene bire bir markaj uyguladıklarını” söyledi. 2018’deki genel seçimlerde 6 milletvekili koltuğuna sahip olan Mardin’de AKP 2, HDP ise 4 vekil çıkarmıştı. Abatan, bu seçimde “Ankara’ya vekil göndermekte kararlı” olduklarını söyledi.

chp mardin

Mardin'de CHP'ye katılanların üyelik formları

AKP'DEN ARANIYORLAR
CHP il sekreterine partisinin Mardin özelindeki projelerini de sorduk. Abatan, CHP Mardin’in en önemli projesinin “seçmene uyguladıkları bire bir markaj” olduğunu söylese de diğer projelerinden bahsetmek istemedi. Abatan, şehirde AKP’nin CHP’de öne çıkan isimleri “tehdit ve yıldırma” yoluyla geri plana itmeye çalıştığını aktardı. Ayrıca AKP’den ayrılarak CHP’ye üye olan yurttaşların, AKP il başkanlığınca aranarak neden ayrıldıklarının sorulduğunu, AKP’ye "geri dönmeye zorlandıklarını" söyledi. Abatan’ın bu sözleri düşünüldüğünde CHP’nin Mardin’e genel başkan yardımcısı düzeyinde yaptığı çıkarma ve Salıcı’nın “Siz ne kadar baskı yaparsanız yapın karşınızda dimdik duracak bir CHP var” sözleri özel bir anlam kazanıyor.