Ankara’da Melih Gökçek’in belediye başkanlığı döneminden kalma, ‘ODTÜ yolu’ projesinde ihalenin tamamlandığı ortaya çıkınca sosyal medyadan eleştiri geldi.

ODTÜ arazisinden geçerek binlerce ağacın kesilmesine neden olan ‘tünel yol’ projesi, Gökçek ve ODTÜ’lüleri karşı karşıya getirmişti. Proje için üniversite rektörlüğü, Ankara valiliği ve büyükşehir belediyesi arasında protokol imzalanmış, yaklaşık dört yıl önce gece yarısı dozer ve iş makineleriyle ODTÜ arazisine girilmiş, dokuz saatte büyük bir ağaç kıyımı yapılmıştı. Yol çalışması sonrası belediye suçlanmış, Gökçek, 4 bine yakın ağacın taşındığını söylerken, rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, protokol imzalanırken projede yolun bu kadar geniş tutulduğunu bilmediğini öne sürmüştü. Daha sonra projenin yürütmesi durdurulmuştu.

Ancak projenin ABB nezdinden devam ettiği, ihale sürecinin tamamlanarak iki gün önce sözleşmenin imzalandığı ortaya çıktı.

‘ORTAK AKIL NEREDE?
Konuyla ilgili tweet atan Mimarlar Odası Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları kaydetti:

ODTÜ’yü ikiye bölecek rant yolu ihalesi tarafından iptal edilmediği gibi sözleşmesi imzalanmış. Ortak akıl nerde derseniz , çocukluk tekerlemesi aklıma geldi. ‘Şeytan aldı götürdü satamadan getirdi.'