Manavgat'ta 28 Temmuz'da dört ayrı noktada çıkan orman yangını büyük bir tahribata yol açmış durumda.

İlçedeki ormanlık alanlar büyük zarar görürken, çok sayıda canlı bu yangınlarda yaşamını yitirdi.

AFAD'ın açıklamasına göre üç kişinin yaşamını yitirdiği bu yangınlarda 100'ün üzerinde kişi de yaralandı, çok sayıda ev yandı.

Bugün yangının üçüncü gününe girilirken ilçenin bazı noktalarında yangın sürüyor.

İlçenin tamamı hâlâ duman altındayken yangın söndürme çalışmalarında yurttaşlar büyük rol oynuyor. Ayrıca bugün rüzgarın ilçede biraz olsun hafiflediği ve bunun çalışmalar için avantaj sağladığı belirtiliyor.

MEMLEKETİ YANAN BELEDİYE BAŞKANININ ÇARESİZLİĞİ
Öte yandan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat halkıyla birlikte yangın çalışmalarına aktif bir şekilde katılıyor.

Çaresizce ilçedeki yangına müdahale eden Sözen,
 "Çevre ilçelerden ve illerden bütün ekipler teyakkuzda. Devletin bütün unsurları vatandaşlarla beraber teyakkuzda ama maalesef ki çok büyük kayıplarımız var. Yaralılarımız var, vefat edenler var. En azından 7-8 mahallenin tamamen yok olduğunu biliyorum. Hala devam ediyor, en büyük olumsuzluk çok etkili bir rüzgar var. Yangına müdahale edilmekte çok zorluk çekiliyor. Arazi şartları, biraz da yangın kırsalda arazi şartlarında da karadan müdahaleyi zorlaştırıyor. En kötü tarafı da şehir merkezine kadar indi. Ulukapı Kirten mahallemiz var, Manavgat'a bitişik. Çeltikçi mahallemiz var, Işıklar mahallemiz var, tamamında Manavgat merkeze kadar indi. Önüne geçmeye çalışıyoruz. En büyük duamız bir an ince rüzgar kesilir etkisini kaybeder ama çok büyük kaybımız var ve devam ediyor, aynı hızla devam ediyor" diye konuştu.