Sultangazi’de maganda kurşunu ile 2015 yılında yaralanan, 2 yıl 11 gün yaşama tutunabilen lise öğrencisi Ahmet Emre Çavuş vefatının 4. yıl dönümünde Çavuş Ailesi tarafından Muharrem Ayı vesilesiyle Habibler Cemevi’nde oruç lokması verildi.

Oruç açma yemeğinde, Muharrem ayı ve yas-ı matem orucunun anlamıyla ilgili konuşma yapan Cemevi dedesi, ibadetlerin kabul olmasını diledi. Ardından okunan duayla vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı.

Bu anlamlı günde Habipler Cemevi Başkanı Orhan Satılmış, Gelecek Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Ramazan Altan, Sosyal Yaşam Dinamikleri Dernek Başkanı Ali Demir, Gazi Mahallesi Muhtarı Ümit Doğan ve çok sayıda yurttaş Çavuş Ailesi'ni yanlız bırakmad.

AHMET EMRE ÇAVUŞ KİMDİR?
26 Mayıs 1998 İstanbul Sultangazi 75. Yıl Mahallesinde dünyaya geldi. İlk orta eğitimini yaşadığı mahallede tamamladı. Lise eğitimini GOP Sağlık Meslek Lisesinde başladı.11. Sınıf öğrencisiyken 2 Ağustos 2015 tarihinde arkadaşları ile yolda yürürken bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenerek felç olan Ahmet Emre Çavuş İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 7 ay yoğun bakımda tedavi gördü.Bu zor tedaviyi başarıyla geçen genç daha sonra Şişli'de Ornöram Fizik Tedavi Merkezinde 1 Yıl 5 Ay fizik tedavi gördü.Ara ara değişik hastanelerde kısa süreli tedaviler gören Ahmet Emre 21 Haziran 2017 günü ameliyat için tekrardan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 2 büyük ameliyat geçirdi.Ameliyatlar başarılı geçti. 13 Ağustos 2017 gece aniden fenalaşan Ahmet Emre sabah 06:20 vefat etti. Ahmet Emre’yi Vuran Zanlı Beş Yıldır Yakalanmadı Babası Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş ve Annesi Zeynep Çavuş Oğullarını Vefatından Sonra 6 Yıldır Hukuk mücadelesi veriyorlar Ahmet Emre 2 yıl 11 gün yaşamak için büyük mücadele verdi.