Meteoroloji'nin hava tahmin raporuna göre, İstanbul'da bugün karla karışık yağmur, çarşamba günü ise kar yağışı var. Kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yarından itibaren batı bölgelerden başlayarak azalması bekleniyor.

Meteoroloji'nin haftalık tahmin raporuna göre, yarın ülkenin büyük bölümünde yağışlı hava görülecek. Yağışların İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar, batı kesiminde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması öngörülüyor.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?
İstanbul'da bugün karla karışık yağmur, çarşamba günü ise kar yağışı bekleniyor. Kentte kar yağışının iki gün ara vermesi sonrası cumartesi yeniden görüleceği tahmin ediliyor.

Perşembe gününden itibaren tekrar artacak sıcaklıklar ülke genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edecek.

SİBİRYA SOĞUKLARI GELİYOR
İBB AKOM’un paylaştığı verilere göre, İstanbul’da bugünden itibaren kuzeyden gelen rüzgar kuvvetlenerek, saate 40-65 km hızında esecek. Beraberinde sıcaklıkların da tekrardan kar değerlerine gerileyeceği tahmin ediliyor.

AKŞAM SAATLERİNDEN SONRA İL GENELİNDE KAR VAR
Sabah saatlerinden itibaren, Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos gibi bölgelerde karla karışık yağmur yağışları yaşanacak. Yağışların, akşam saatlerinden sonra il genelinde etkili olması bekleniyor.

BUZLANMALAR BEUS’TAN TAKİP EDİLECEK
Çarşamba akşam saatlerine kadar bölgede etkili olması beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası nedeniyle sıcaklıkların yer yer 0°C ve altına gerileyebileceği tahmin ediliyor. AKOM, eksiye düşen sıcaklıklar nedeniyle buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği beklentisi paylaştı.