Temaslarda bulunmak üzere Aydın’a gelen CHP Manisa Milletvekili ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, beraberindeki CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretinde “Aydın Büyükşehir Belediyesi, bizim Türkiye’de örnek ve model belediyemizdir. Sayın Başkanımız Çerçioğlu, temiz belediyecilik ve halkçı belediyecilik açısından bizim örnek gösterdiğimiz belediye başkanlarımızdan bir tanesidir” diyen Özel, ayrıca ülke gündeminde önemli yer teşkil eden bazı hususlara ilişkin de açıklamalar yaptı ve basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Çerçioğlu’ndan sonra konuşma gerçekleştiren CHP Grup Başkanvekili Özel, “Sayın Genel Başkanımızla Sayın Belediye Başkanımız çok yakın çalışıyorlar çünkü Özlem Çerçioğlu ve Aydın Büyükşehir Belediyesi bizim Türkiye’de örnek ve modeldir. Özlem Çerçioğlu, hem kadınların siyasete katılımı, kadınların siyasetin çetin şartlarına rağmen kendi mücadeleleriyle başarılarına da iyi bir örnektir. Aynı zamanda kendisi, kadınları CHP’de siyaset yapmaya davet eden, kadınların CHP’de başarılı olabileceğini gösteren çok iyi bir örnek. Hem de temiz belediyecilik ve halkçı belediyecilik açısından bizim örnek gösterdiğimiz belediye başkanlarımızdan bir tanesidir” dedi.

Çerçioğlu’nun sık sık yapılan eşgüdüm toplantılarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir araya geldiklerini söyleyen Özel, “Bugün burada olacağımızı söyleyince kendilerinin ve grubunun da selamlarını getirdik. Bugün Manisa’ya geçmek üzere İzmir’e geldiğimde yarım günlük programda Büyükşehir Belediye Başkanımız, Efeler Belediye Başkanımız Fatih Atay’ı ve ilimizi ziyaret etmek istedim. Bir kez daha başarılarından dolayı ve Aydın’ı aldıkları yerden getirdikleri yer ve ilerledikleri yol açısından kendilerini tebrik ediyorum. Aydın’da bu dönem örgütümüzle belediye başkanlarımız arasında örnek gösterilecek bir uyum sergileniyor. Bu da hepimizi fevkalade memnun etmektedir” diye konuştu. 

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Özel’in 31 Mart yerel seçimlerinden sonra da kendisini tebrik etmek için aradığını belirterek, “Sayın Başkan, yerel seçimlerden sonra tebrik için aramıştı ve belediyeye gelip Grup Başkanvekili olarak da tebrik etmek istemişti. Sayın İl Başkanımızla beraber bu nazik davranışınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.