Genel seçim süreci yaklaşırken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in milletvekili adaylığı için istifa edecek olması yerine geçecek isimler konusunu da gündemde tutuyor. Yeni dönemde partinin il başkanlığı koltuğunda oturması beklenen kişiler arasında yer alan Bornova önceki dönem Belediye Başkanı Olgun Atilla da saha çalışmalarını sürdürüyor. Partiyi ittifak çerçevesinde seçime götürecek ve her kesimi kucaklayacak bir isim arayışının hakım olduğu CHP Genel Merkezi ise henüz istifa takvimine ilişkin bir resmi karar da almadı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ kendisinden önce bu görevde bulunan selefi önceki dönem Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın durumunu yorumladı. Ege'de Sonsöz'ün haberine göre İduğ, Atilla’nın bu görevi yapabilecek isimler arasında olduğunu ifade ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni süreç için “ağabey” formülü düşündüğünü söyledi.

Başkan İduğ, “Olgun Atilla başkanım, Bornova belediye başkanlığı yapmış değerli bir partilimizdir. Yaşı genç ve parti yönetiminde görev yapmak istiyor. Dolayısıyla onun konumunda birinin, bu partinin pozisyonlarına aday olması kadar doğal bir şey olamaz. Karar, genel merkezindir. Yine PM, MYK’nın vereceği karardır. Önemli olan makamdan çok partiye katkı koymaktır. Genel başkanımızın bir ağabey formülü var. Yani milletvekillerini, belediye başkanlarını, ilçe başkanlarını, herkesi kucaklayacak bir yapı-isim istiyor. Bunu başarabilecek olan kişi aday olacaktır, aday gösterilecektir.. Olgun Atilla, onlardan biridir ve bu talebi son derece doğaldır. Ağabey;  genel başkanımıza göre 60 yaş üstü demek değildir. Ağabeylik herkesi kucaklayabilen, olumlu ilişkiler geliştiren kişidir. Yani partide ağabeylik yapacak kişinin 60 yaşında olması gerekmiyor. Bunların hepsini uzlaşı içinde yönetebilmektir. Başka adaylar çıkacaktır. Olgun Atilla da aday olacak isimlerden biridir. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

İLETİŞİMDE SIKINTI YAŞADIĞIM TEK MİLLETVEKİLİMİZ DAHİ YOK
CHP’nin Bornova kökenli milletvekilleri Mahir Polat, Atilla Sertel ve Kamil Okyay Sındır ile ilişkilisinin nasıl olduğuna dair soruya da cevap veren Başkan Mustafa İduğ üç isimle ilgili ayrıntılı açıklama yaptı.

Başkan İduğ, “Bornova’dan çıkan üç milletvekili arkadaşımızla ilişkilerimize gelince… Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat, üçü de Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Milletvekilidir. Üçü de sandıktan çıkmış isimlerdir. Önce ona saygı duymak lazımdır. Genel Başkanım, Mahir Polat’ı başdanışman olarak görevlendirdi. Çalışkan bir vekilim. Kamil vekilim, bir rahatsızlık geçirdi, çok şükür şimdi son derece sağlıklı. Yine sahada çalışıyor. Atilla Sertel, sandıktan çıktı. Kendisi ‘yine sandık kurulursa adayım’ diyen bir vekilimiz. Üç vekilimizle bizim ortak çalışmamız, şu son bir yılda azaldı. Çünkü genel başkanımız onlara, çeşitli komisyonlardaki görevleri dışında Türkiye genelinde sahada çalışma görevi verdi. Bir duyuyorum Batman’da, bir duyuyorum Siirt’teler. İletişim anlamında sıkıntı yaşadığım tek milletvekilimiz dahi yok” diye konuştu.

'HİÇBİR ZAMAN SATMAM'
Konuşmasında Milletvekili Mahir Polat’a öze bir alan açan ve ilçe kongresi sürecini hatırlatan Başkan İduğ, şunları söyledi:

“Bornova’da ilçe örgütüyle ilgili taraf olma konusu vardı. Kırılma noktası odur. Sayın vekilimin tercihi başka yöndeydi, benimki başka yöndeydi. Kırılma, farklı bir şekilde yansıtıldı. Mahir Polat ile ilgili benim kişisel sorunum olamaz. Mahir Polat, benim belediye başkanı olmam konusunda Ankara’da katkı koymuştur, onu hiçbir zaman satmam. Mahir Polat, arkadaşımdır, milletvekilimdir, partide yoldaşımdır. Her zaman belediyeye gelir gider, konuşuruz, dertleşiriz. Ama tercihler farklı olabilir, bunu unutmayalım. Buna da saygı duymak lazım. İlçe örgütünün başkanı Ertürk Çapın da arkadaşımdır, aramızda herhangi bir sorun yoktur. Herkes kendi işini yapıyor. Belediye başkanıyla ilçe başkanı arasında zaman zaman sorunlar olabilir. Olmayan ilçe varsa, bana lütfen söyleyin. Siyaset ayrı bir şey, belediyecilik ayrı bir şeydir”