Türkiye'nin yeni yerli otomobil projesi Amperino'nun 2025 yılında seri üretime geçmesinin planlandığı açıklandı. Şirket  Başkanı Yakup Canseven ''Aracın bütün teknolojileri A’dan Z’ye bize ait'' dedi.

Bursa İnegöl'de altı sanayicinin sinerjisi ile oluşturduğu elektrikli otomobil projesi Amperino yeni tasarımını görücüye çıkardı. 3 kişilik elektrikli mikro otomobil sloganı ile tanıtılan tasarım beğeni topladı.

HEDEF 16 YAŞ GRUBU
Amperino’nun 150 kilometre menzili olduğunu kaydeden Yakup Canseven 2025'te seri üretime geçilecek otomobili A2 ehliyeti ile 16 yaşındaki gençlerin de kullanacağını duyurdu. 

AMPERiNO’YA DESTEK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Amperino’ya destek verileceğini söyledi.
Canseven, bir mühendislik ekibi kurulduğunu, Kıbrıs’ta bu konuda deneyimli elektrikli otomobilde faaliyette bulunan yerli bir firmada tasarım, şase ve batarya ile yazılım konularında lider üç mühendise teklif götürdüklerini anlattı.

KKTC'deki grup ile ilk çekirdek kadronun kurulduğunu ve Kıbrıs’ta üretilen araçların 50’şer bin kilometreleri testlerini başarı ile geçtiğini belirtti.


AMPERİNO YÜZDE YÜZ YERLİ
Canseven, 35'lik bir ekip ile kendi teknolojilerini geliştirdiklerini kaydederek, "Aracın tüm teknolojileri, A’dan Z’ye bize ait" dedi.

Aspilsan'ın, 2023 Haziranı'nda Amperino'nun pilini de üreteceğine değinen, Canseven, batarya ile de yüzde 100 yerli üretim olacağını söyledi. 
"Türkiye’de ilk kez bataryada ileri soğutma teknolojisi kullanılacak."

GİS İLK KEZ AMPERİNO'DA KULLANILACAK
Gerçek Zamanlı İletişim Sistemi'nin (GİS) Türkiye’de ilk defa Amperino mühendisleri tarafından geliştirildiğini belirten, Canseven L6-L7 sınıfındaki elektrikli araçlarda kullanılacak hub motorun da Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizdi.