Türk Telekom, 2005'te yapılan ihaleyle 6,5 milyar dolara Lübnanlı Hariri ailesinin doğrudan ve Suudi Telecom Company'nin dolaylı ortak olduğu OTAŞ'a devredilmişti. O tarihten sonra Türk Telekom'da alt yapı, port ve fatura sorunu artarak devam etti; sikayetvar.com'da, Türk Telekom hakkında ‘105 bin 875’ şikayet bulunuyor.

Gazeteci Cihan Güner de Türk Telekom'un mağdur ettiği isimler arasında yer aldı. Güner'den “20 sene önceden 100 lira borcun var" denilerek 4 katı fatura tahsil edildi.

Güner'i önce bir hukuk bürosu aradı. Hakkında icra dosyası olduğunu, maaşına haciz konulacağı söylendi. Güner, önce büyük şaşkınlık yaşadı. Arayan avukat borcun 20 sene öncesinden, Türk Telekom'a ait sabit ev telefonu faturası olduğunu söyledi. Güner, böyle bir 'telefon numarasının' kendisine ait olmadığını ifade etti. Ancak maaşına haciz işlemi uygulanma ihtimaline karşı istenilen tutarı en yakın Türk Telekom bayisine yatırdı.

BORÇ VAR, FATURA YOK
Güner, hemen araştırmaya başladı. Borcu varsa bunun bir faturası olması gerekiyordu. Türk Telekom'un müşteri hizmetlerini aradı, "Adına kayıtlı öyle bir numara ve borç" gözükmediği söylendi. Bunun üzerine Güner, ödediği paranın iadesini istedi. Ancak, bu işlem bir türlü gerçekleşmedi.

Güner, birçok isimle görüştü ve en sonunda da yaşadıklarını Twitter hesabından paylaştı. Güner yaptığı paylaşımlara, Türk Telekom'un resmi hesabını ve Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'ı etiketleyerek şu ifadeleri kullandı:

2001 yılında telefon hattı almışım, 100 küsur TL faturası varmış, ödenmemiş diye 20 yıl sonra 4 katını istediler, ödedim. Zamanında ödediğimi görebilen yok, 20 sene niye haber vermediniz diyorum cevap veren yok. Sözleşmede var olmayan, kullanmadığım ve benim olmayan bir telefona 10 sene önce SMS atılmış, bunu bilgilendirmeden sayıyorlar. Hattı aldığımı bile hatırlamıyorum, konuşma detayını atabilen yok, mektup göndermişler olmadığım adrese, geçmiş kayıtlara ulaşabilen yok.

Türk Telekom Cihan Güner