Toplumsal Emek

Kocaeli Gebze'de, DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş'in örgütlü olduğu Sarkuysan'ın uzun yıllar baştemsilcisi olan, metal işçisinin her direnişte ve grevde en ön safta görmeye alışık olduğu işçi önderi Mustafa Tozkoparan, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Tozkoparan'ın yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Haberi üyesi olduğu Birleşik Metal-İş ve Türkiye Komünist Partisi duyurdu. Sendika mesajında "Örgütlü olduğumuz SARKUYSAN işyerinde uzun yıllar baştemsilcilik yapan ve emek mücadelesinde ön saflarında yer alan dostumuz, yoldaşımız Mustafa Tozkoparan geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı" ifadelerini kullanırken "Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor acil şifalar diliyoruz" dedi.

Tozkoparan'la ilgili bir mesaj da mücadele arkadaşı, Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan'dan geldi. Okuyan mesajında "Mustafa Tozkoparan yoldaşımız geçirdiği beyin kanaması sonrasında hastaneye kaldırıldı, şu an yoğun bakımda" derken "Sevgili Mustafa, bir an önce iyileş, mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.