Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle vaka ve can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. Ülkede son olarak Afyonkarahisar, Sivas, Adıyaman, Kars ve Tunceli’de birçok ev, sokak, mahalle ve köyde karantina uygulaması başlatıldı.

Karantinaya alınan bölgelere ilişkin detaylar şu şekilde:

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında 23 binanın karantinaya alındığı bildirildi.

Emirdağ Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz, kentte 23 binada Covid-19 tanısı konulması nedeniyle adreslerde 14 gün karantina tedbiri ile evlerde izolasyon kurallarının uygulanmasına oy birliğiyle karar vermiştir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, karantinaya alınan binaların adresleri de paylaşıldı.

SİVAS

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir köyde, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Türkmenler köyü, Covid-19 salgınının vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

Karantina nedeniyle köye giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da 88 ev, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı vatandaşların Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda, farklı mahallelerdeki 88 evde karantina uygulaması başlatıldı.

KARS

Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı bir köyün, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, salgının yayılmasının engellenmesi, sosyal izolasyon sağlanarak vatandaşların sağlığının korunması amacıyla Arpaçay ilçesine bağlı Güvercin köyünde karantina uygulamasının başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, Covid-19 tedbirleri kapsamında köye giriş çıkışların durdurulduğu kaydedildi.

TUNCELİ

Tunceli’de koronavirüs ile mücadele kapsamında 9 köy ve 3 mezranın karantinada olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Mazgirt ilçesinde hayır yemeği düzenlenmesi sonrasında çok sayıda kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması ve temaslı olmaları sebebiyle Temurtaht, Aslanyurdu, Kuşhane, Kızılcık, Dazkaya, Anıççınar, Ağaçardı köyleri ile Civan ve Dalömer mezralarının karantinaya alındığını belirtildi.

Açıklamada, Ovacık ilçesinde de hayır yemeği düzenlenmesi sonrasında çok sayıda pozitif vakanın çıkması ve temaslı olmasından dolayı Şahverdi, Mollaaliler köyü ve Sürü mezrasında karantina uygulamasının devam ettiği aktarıldı.