Toplumsal Özel

Dr. Şahin Özdemir, depremin Kahramanmaraş ve Hatay'ın dışında Gaziantep'in küçük bir bölümünde görüldüğünü, sayılan diğer illerde ise kıyaslanamayacak kadar küçük yıkımların olduğunu ifade ediyor.
"Elazığ, depremzedelerin sığındığı bir il olunca 11.'nci deprem bölgesi ünvanı aldı. Bu kavramlar siyaseten verilmemeli!"

MAG AME VE TTB
Dr. Şahin Özdemir, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi -MAG AME- ile depremin ilk gününden itibaren önce İslahiye akabinde Hatay'da bulunmuş. Ve daha sonra Türk Tabipler Birliği (TTB) ile de deprem bölgesinde ortak çalışmış. 
Özdemir, askerin kendisine 3 gün boyunca kışladan çıkmama emri aldığını anlattığını ifade ediyor.
Enkaz altından bir canı tam çıkarma aşamasına geldiklerinde, AFAD ve kolluk kuvetlerinin, kendilerini arka tarafa alarak, enkazın başına Erbil Kurtarma Ekibi'ni getirerek, "Irak'tan gelip, depremzedeyi kurtardılar" diye yayın yaptıklarını belirtiyor.
Bölgede, taşınma ve navlun ücretlerinin fahiş rakamlara ulaştığını, ilk günlerde çözülemeyen dağıtım sorunu nedeni ile gıda ve yardım malzemelerinin refüjlere atıldığına tanıklık ettiğini söylerken, "Dağıtım bir merkezde uygun koşullarda muhafaza edilip, ihtiyaca göre peyderpey dağıtılması daha iyi sonuç verirdi" görüşünü ifade ediyor.

KIZILAY NE YAPTI?
Dr. Özdemir'den Kızılay'ın belli başlı merkezlerde yemek yardımı dışında hiç görülmediğini öğreniyoruz. Bölgede hiç çadır kurmayan Kızılay'ın 5. gün geldiği İslahiye'de kendisine köylere nasıl gidileceğini bilmediklerini söyledikten sonra, yine hiçbir malzeme vermeden, herhangi bir yardım yapmadan döndüklerini ifade ediyor!

AFAD'IN TIRI!
Dr. Özdemir, Kızılay'dan önce AFAD'ın  geldiğini duyunca, tırın bulunduğu yere gittiklerini anlatıyor:
"İçinde şöfor olduğu halde, boş bir tırdı gördüğümüz. Şöfor'e boş tır ile deprem bölgesine gelerek, gövde gösterisi yapması talimatı verilmiş."