Toplumsal İstanbul

İstanbul'da Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’ne bağlı Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu’nun düzenlediği LGBTİ+ bireyleri hedef alan “Büyük Aile Buluşması” mitingi Saraçhane’de yapıldı. 

Mitingde ayrıca, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meltem Ayvalı, TGB Genel Başkanı Dilek Çınar gibi isimler açıklama yaptı.

Kürsüye çıkanlardan biri de sık sık din, politik taraf, ideoloji değiştiren en son Müslümanlıkta ve Erdoğan taraftarlığında karar kılan eski manken Tuğçe Kazaz oldu. Tuğçe Kazaz, mitinge katılanları galeyana getirmeye çalışan bir konuşma yaptı. Konuşmasına "Dünya ahir zamandan geçiyor. Ahir zaman ne demek? Yeryüzüne bir sürü Allah'ın peygamberi geldi. Ve hepsi negatifin ve şeytanın unsurlarıyla tek başına, tek bir dönemde savaştılar" diye başlayan Kazaz, "Bu dönemse hepsinin aynı anda yeryüzünde olduğu dönem. Ve artık Müslüman için sadece ibadet etme dönemi değil, artık Müslüman için uyanma, iradesini ortaya koyma, harekete geçme ve savaşma zamanıdır" ifadelerini kullandı. 

Kitle düzenlenen mitingin ardından Beyazıt meydanına yürüdü. Burada okunan manifestonun ardından etkinlik tamamlandı. Sosyal medyada yürüyüşe tepki gösterenler #NefretYürüyüşüneHayır etiketiyle paylaşımda bulundu.