Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs can almaya devam ederken birçok ülkeye de hızla yayılıyor. Son verilere göre, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 3 bin 286’ya, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 95 bin 416’ya yükselmişti.

Sözcü yazarı Emin Çölaşan bugünkü köşe yazısında, "Türkiye'ye henüz bulaşmadı Ama bu durum bulaşmayacağı anlamına gelmiyor. Her an gelebilir, başımızın yeni belası olabilir" diye yazdı.

Çölaşan yazısında şunları kaydetti:

Sevgili okurlarım, hiç değilse bir gün olsun şu can sıkıcı gündemden, Suriye olayından, FETÖ'den, yolsuzluklardan falan uzak kalmak hepimizin en doğal hakkı.

Şimdi insanlık aleminin başında yeni bir bela var.

Adına koronavirüs denilen salgın hastalık bütün dünyayı kasıp kavuruyor.

Bu konuda rivayet muhtelif…

Bazıları teknoloji ve bilimin böylesine gelişmiş olduğu günümüzde bu hastalığın aşısının, ya da tedavisinin bulunmamış olmasını “Oyun” olarak niteliyor.

Onlara göre, tıp dünyasını yöneten ilaç firmaları başta olmak üzere belli güçler kısa süre sonra aşıyı piyasaya verecek ve bu işten yüz milyarlarca dolar para kazanacak.

O zamana kadar giden gidecek, sağ kalanlar kurtulacak!

Anladığımız bir konu değildir, ne olduğunu göreceğiz.

O zaman elbette sorulacak “Bu hastalıktan bugüne kadar ölen binlerce kişi acaba o para hırsı yüzünden mi can verdi” diye…

★★★

Korona bizimle sınırdaş olan ve olmayan neredeyse bütün ülkelerde yaygınlaştı.

İran başta olmak üzere Irak, Gürcistan, İtalya ve pek çok ülkede ölümler oluyor.

Türkiye'ye henüz bulaşmadı…

Ama bu durum bulaşmayacağı anlamına gelmiyor.

Her an gelebilir, başımızın yeni belası olabilir.