Mitingde dikkat çeken katılım ve sloganlar
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında duyurduğu "Bayrak Mitingi"ni Ankara Tandoğan Meydanı’nda gerçekleştirdi. "Ne mutlu Türk’üm diyene" sloganlarının yankılandığı mitinge, CHP milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çeşitli siyasi temsilciler katıldı. Dervişoğlu, konuşmasında devletin temeline dinamit konulduğunu savunarak, terörle mücadele ve ülke birliği vurgusunda bulundu.
Siyasi iradeye sert eleştiriler
Mitingde kürsüye çıkan Dervişoğlu, Cumhuriyet’in ruhunun Tandoğan’da yeniden canlandığını belirterek, "Gazi Meclis’in kutlu çatısı altında ihanetin komisyonculuğunu yürütenler ve teröristle devleti eşitleyen çürümüş zihniyetler bu asil duruşun hedefidir" dedi. Dervişoğlu, "Bütünleşik Muhalefet" anlayışını savunarak, kişisel çekişmeleri bir kenara bırakıp millet iradesini sandıkta birleştirme çağrısı yaptı.

Adaletsizlik ve düzene karşı tepkiler
Tandoğan Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, hükümetin ekonomi, adalet ve sığınmacı politikalarına tepkilerini sloganlarla dile getirdi. Gençlerin umutsuzluğuna, kadın cinayetlerine ve mülakat sistemine dikkat çeken Dervişoğlu, "Bu devlet kimsenin tapulu malı değildir" ifadesiyle mevcut düzene başkaldırdı. Konuşmasını Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun portresini havaya kaldırarak tamamlayan Dervişoğlu, vatandaşlarla bir araya gelerek birlik mesajı verdi.




