İşte süt dilimi yapımı için adım adım bir tarif:

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
  • Hindistancevizi rendesi veya dövülmüş fındık (üzeri için)

Yapılış:

  1. Bir tencereye 1 litre sütü alın ve orta ateşte ısıtın. Süt kaynamadan önce altını kısarak ılık halde tutun.

  2. Isınan sütün içine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. Şekeri sütün içinde karıştırarak eritin.

  3. Başka bir kapta 1 çay bardağı irmiği ve 1 çay bardağı nişastayı karıştırın.

  4. Toz karışımı yavaşça sütün içine ekleyin. Sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın.

  5. Karışımı orta ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığında altını kısarak tereyağını ve isteğe bağlı olarak vanilini ekleyin. Karışım pürüzsüz ve koyu bir kıvam aldığında ocaktan alın.

  6. Karışımı, yağlı kağıt serili bir kaba dökün. Üzerini düzeltmek için spatula veya kaşıkla hafifçe bastırarak düz bir yüzey elde edin.

  7. Dilimlenmiş süt tatlısının üzerini hindistancevizi rendesi veya dövülmüş fındıkla süsleyin.

  8. Tatlıyı oda sıcaklığında biraz soğutun, ardından buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Daha iyi sonuçlar için bir gece buzdolabında bekletmek de tercih edilebilir.

  9. Tatlı iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.