TFF Başkanı Nihat Özdemir, “Sağlık Bakanlığı ve TFF Sağlık Kurulu uygun gördüğü takdirde en kısa zamanda maçları seyircili oynatmak istiyoruz" dedi. Özdemir, mart ayında statlara seyirci almayı hedeflediklerini açıkladı.

Covid-19 salgınında aşılama aşamasına geçilirken, futbol müsabakalarına seyirci alınması konusu da gündeme geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, mart ayında statlara seyirci almayı hedeflediklerini söyledi.

"Biz maçlara seyircili devam etmek istiyoruz, hedefimiz bu" diyen Özdemir "Ben diyorum ki aşılanma yüksek sayılara çıkarsa biz de yüzde 30-35 seyirci kapasitesiyle çıkarız stadyumlara. Bir madde getiririz ‘stadyumlara gelenler aşılı olmak zorundadır’ deriz. Aşılama yüksek rakamlara ulaşırsa Mart 15’e kadar seyircili ama genel seyircinin aşılı olmasını şart koşarız. Biz seyirciyi katmak istiyoruz. Her şey devlete bağlı, Sağlık Bakanlığı var, Bilim Kurulu var. Ama bizim Pandemi Kurulu’na baktıracağız olur mu olmaz mı diye. Sağlık Bakanlığı’ndan görüş alacağız, gerekli izinleri alabilirsek bir düzen, intizam içinde maçları seyircili oynatmak istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.