BÜŞRA DEMİR

Sarıyer Belediyesi katkılarıyla 1 ve 2 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen briç turnuvasının şampiyonları bugün belli oldu. Ödülleri Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Sarıakçalı takdim etti. 

Turnuvayı izleyenler arasında milli briç oyuncusu Süleyman Kolata da vardı. Kolata, "Türkiye'de ve Dünya'da pek fazla başarımız yok bunun için daha fazla kişiye ulaşmak istiyoruz" dedi. 

Briç hakkında bilgi veren Kolata, "Briç 52 iskambil kağıdıyla oynanan bir akıl oyunudur. Dünya Olimpiyat Komitesi tarafından da onaylı bir akıl oyunudur. İki kişi ortak olmak üzere masada dört kişi oynanan bir oyundur" ifadelerine yer verdi.

'YEDİDEN YETMİŞE OYNANIYOR'
Gerçekleşen turnuvayla ilgili "Sarıyer Belediyesi'nin desteğiyle şu an İstanbul dörtlü kadın şampiyonası oynanıyor. Toplam 18 takım. Kategorilere ayrılıyor. Düzenli aralıklarla İstanbul dışında da turnuvalar yapılıyor. Ağustos ayında İtalya’daki dünya şampiyonasına 4 ayrı kategoride katılacağız" diyen Kolata, briçin yediden yetmişe oynanan bir oyun olduğunu vurguladı.

"Sarıyer, Şişli, Kadıköy, Bakırköy Belediyeleri başta olmak üzere diğer şehirlerimizde de destek veren belediyeler oluyor" diyen Kolata Ankara'da büyük spor salonlarını kullanabildiklerini söyledi.

'BİZİM TOPRAKLARIMIZDA İCAT EDİLDİ'
1960’lardan beri Türkiye’de kurulduğunu aktaran Kolata, "1997 yılında resmi olarak federasyona Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlandı. Briç köprü demek yani Galata Köprüsü'nde bizim topraklarımızda oynanmış ve icat edilmiştir. Kadınlar bu oyunda Türkiye’de daha başarılı. Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum" dedi.