Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, eski başkan Aziz Yıldırım'ın dünkü açıklamasına Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu'ndaki konuşmasında yanıt verdi.

Yıldırım'a hep saygı gösterdiklerini belirten Ali Koç, “Ama benim için bu yaklaşım geride kalmıştır. Benim için artık sadece Aziz Yıldırım'sınız. Çünkü siz, kendinizi sahibi görüyorsunuz, hepimizin üstünde görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

enerbahçe'de seçimi kaybettiği 2018'den bu yana suskunluğunu koruyan eski başkan Aziz Yıldırım, Olağan Seçimli Genel Kurulu'ndan bir gün önce basın toplantısı düzenleyerek, Başkan Ali Koç'a bayrak açtı. 

Yıldırım'ın açıklamalarının kulübe zarar verdiğini söyleyen Koç, “Dün son derece kendini bilmez açıklamalar, tutarsız, küstah, dengesiz, intikam hisleriyle bezenmiş, tehditkar, rakiplerimizin sosyal medyada şölen yapacağı tarzda mesajlar, çirkin üslup, yakışıksız içerik, eksik-yanlış bilgiler, kibir, parmak sallamalar unutmuştuk biz bunları. Keşke hatırlamasaydık” dedi.

Koç'un konuşmasından satır başları şöyle:

"Ben ve arkadaşlarım hiçbir zaman Sayın Aziz Yıldırım'a saygısızlık etmedik. Hiçbir konuşmamda başkanımızdan bahsederken 'eski' lafını kullanmadım. Saygıda kusur etmedik. Göreve geldiğimiz ilk günden beri iletişim kurmaya çalıştık.

'FENERBAHÇE'DE PYK VAR'

Fenerbahçe'de de bir 'PYK' var. Diyeceksiniz ki PYK ne? Paralel yönetim kurulu. Biz geldiğimizden beri bu arkadaşlar, federasyonları ziyaret ediyorlar, basın toplantıları yapıyorlar. Nasıl Ali Koç nefreti, sizin Fenerbahçe'ye olan sevginizin önüne geçiyor.

'ARTIK KIRGIN DEĞİL KIZGINIM'

Dünden beri büyük bir ikilem yaşıyorum. Kongre öncesi ziyaretle oldu, bir taraf diyor ki gereken cevabı vermezseniz hakkımız helal etmeyiz. Bir taraf diyor ki o seviyeye kendinizi indirmeyin, oyuna gelmeyin, aklını yitirmiş insanlar için Fenerbahçe'yi küçük düşürmeyin. Hâlâ ikilemdeyim o yüzden içimden geldiği gibi konuşsam daha iyi olur. Çünkü ben artık kırgın değil kızgınım.

'YILDIRIM BENLE UĞRAŞMANIN NELERE MAL OLACAĞINI GÖREMEMİŞ'

Aziz Yıldırım hâlâ benle uğraşmanın, beni kızdırmanın nelere mal olacağını görememiş durumda. Sayın Aziz Yıldırım ve etrafından ayrılmayan ekibi, nasıl 3 sene önce onu burada farkla kazanacaksınız diye kandırdıysa bence şu anda kandırıyorlar, yanlış yönlendiriyorlar. Çok isterdim buraya gelme nezaketinin hatta cesaretini göstermesini.

'BU KADAR HAKARETTEN SONRA KİĞILI İLE NE İŞİNİZ VAR?'

Otopark konusu... Kartlar buradan alınacağı için Fenerium'u tahsis ettik, Abdullah (Kiğılı) bey de yürüyemiyormuş, istiyorsanız da tribünde size yer ayıralım dedik. Ve Abdullah beyin yürüyemeyeceğini belirterek nezaketsizlik diyerek gelmediler. Şart mı Abdullah beyle gelmeniz, geri kalanı gelsin. Abdullah beyle her türlü sıra gecesine, lokantaya gidiyorsunuz, buraya gelince mi olay oluyor? Hatta sizin beraber ne işiniz var, birbirinize bu kadar hakaret ettikten sonra ne işiniz var?

'UMRUMDA DEĞİLSİNİZ ARTIK'

Hep saygı gösterdik. Niye gösterdik, çünkü Fenerbahçe başkanı olduğu için. Ben forma alan kişiyi omzumda taşırım. 20 sene başkanlık yapmış kişiye saygıdan başka hiçbir şey gösterilmez. Ama benim için bu yaklaşım geride kalmıştır. Benim için artık sadece Aziz Yıldırım'sınız. Çünkü siz, kendinizi sahibi görüyorsunuz, hepimizin üstünde görüyorsunuz. Hatta Fenerbahçe'den büyük görüyorsunuz. Artık kulübe zarar veriyorsunuz. 3 sene önceki sonuçları hazmetmeniz gerekiyor. Beni küçültmek için yaptıklarınız önce sizi, ama siz umrumda değilsiniz artık, Fenerbahçe Spor Kulübü'nü küçültüyor. Artık haddinizi aştınız. 3 sene susmuşsunuz, biz sizi tahrik etmişiz gerçek değil.

KENDİNİ BİLMEZ, KÜSTAH, DENGESİZ

Dün son derece kendini bilmez açıklamalar, tutarsız, küstah, dengesiz, intikam hisleriyle bezenmiş, tehditkar, rakiplerimizin sosyal medyada şölen yapacağı tarzda mesajlar, çirkin üslup, yakışıksız içerik, eksik-yanlış bilgiler, kibir, parmak sallamalar unutmuştuk biz bunları. Keşke hatırlamasaydık.

MAHKEMEYE VERMEZSENİZ ADAM DEĞİLSİNİZ

Beni mahkemeye vermezseniz, argo bir kelime kullanayım, adam değilsiniz. Maçlarda ayağa kalkmayan şöyle şöyle olsun diyoruz ya. Beni mahkemeye vermezseniz öyle olun. 150 milyon Euro, 150 milyon lira, zaten bir şey anlatırken Eurolar, liralar hepsi birbirine karışıyor, çorba oluyor ama size şunu söylüyorum: Biz yüz yüze geleceğiz Aziz Yıldırım. Siz benle gelmezseniz ben sizle geleceğim. Kaçmak yok.

NE OLMUŞTU?
Aziz Yıldırım, geçtiğimiz gün Çırağan Sarayı'nda ekibiyle basın toplantısı düzenledi. "Mahalle yönetsen, bu kadar kötü yönetim olmaz. Fenerbahçe'nin geleceğini tehlikede gördüğüm için konuşacağım" diyen Yıldırım, zaman zaman "Öyle mi?" diyerek anlattıklarını yanındakilere doğrulattı. 

Yıldırım,  "Arkadaşlarımla topanıp konuştuk. 3 yıl boyunca açıklama yapmama kararı almıştık. Ama bizi tahrik ettiler. Bugün itibariyle bu sözümüzün tarihi doldu. Bundan sonra Fenerbahçe'ye yapılan her türlü zararı çıkıp kamuoyu ile konuşacağız. 3 yıldır yapılan bir 'enkaz' edebiyatı var. Hayır biz öyle bir tablo bırakmadık. Her şeyi açıklayacağım. Biz başkanlığa geldiğimizde hiçbir şeyi yoktu kulübün. Biz 50 tapu kattık Fenerbahçe'ye. Bugün Fenerbahçe'nin mal varlığı borçlarından fazladır. Başkan hesap bilmiyor. Beşiktaş'ın neyi var? Bir stadı var bir tesisi. Galatasaray'ın neyi var? Yarısını devletin yaptığı bir stat. Bir de Florya. Başka da ufak tefek bir şeyler vardır." ifadelerini kullanmıştı.